CONTACTATI DE ZIARUL, MEDICII DE LA CLINICA DIN BOLOGNA IL INFUNDA PE CAPITANUL STELEI

Doctorii italieni de la clinica Isokinetik din Bologna ezita sa il acopere pe stelist, lasand sa se inteleaga faptul ca fotbalistul putea sa ia doar o pauza si sa joace impotriva Armeniei.

Ziarul a luat legatura cu medicii clinicii Isokinetik din Bologna, acolo unde Mirel Radoi s-a tratat imediat dupa ce a parasit cantonamentul echipei nationale. Capitanul Stelei a sustinut, in fata Comisiei de Disciplina a FRF, ca accidentarea de care suferea il obliga sa ia o pauza de doua luni.

Tendinopatia, afectiunea de care suferea stelistul, este o afectiune care nu necesita tratament imediat, acesta putand fi efectuat si dupa partidele cu Olanda si Armenia. Doctorul Gianni Nanni, seful sectiei de traumatologie al clinicii din Bologna, spune ca, "dupa parerea noastra, fotbalistul nu putea evolua in partida cu Olanda, el trebuia sa ia un repaus de cel putin trei zile".

PUTEA FI TITULAR

Mirel Radoi a fost consultat de doctorul echipei nationale, Pompiliu Popescu, cu trei zile inaintea partidei de la Rotterdam, iar peste doar o zi fotbalistul a parasit cantonamentul. Atat declaratia lui Popescu, cat si cea a lui Nanni demonstreaza totusi un lucru. Radoi putea fi titular in partida cu Armenia, disputata la distanta de doar trei zile. Aceasta varianta este confirmata si de declaratiile facute de Victor Piturca in memoriul inaintat catre FRF. In acesta se arata ca "Pompiliu Popescu l-a consultat si a mentionat ca jucatorul poate evolua in ambele partide, daca nu cu Olanda, atunci sigur cu Armenia (...)".

TRATAMENTUL CU DEPO-MEDROL, APROBAT DE STEAUA

Medicii italieni au tinut sa precizeze si faptul ca l-au anuntat pe doctorul Stelei, Radu Paligora, de tratamentului cu Depo-Medrol aplicat fotbalistului. Tratamentul cu aceasta substanta, aflata pe lista celor interzise, trebuia semnalat si staff-ului medical al FRF. "Jucatorul s-a prezentat ca fiind trimis de clubul Steaua, astfel ca tratamentul a fost adus la cunostinta medicilor acesteia", spun italienii. Doctorul Pompiliu Popescu sustine ca Federatia trebuia informata de oficialii Stelei inainte de administrarea lui, pentru a se obtine o derogare din partea FIFA. "Nu se poate invoca faptul ca Radoi era in afara competitiei. Asta ar inseamna ca nu mai reintra in competitie. Si, din cate stim, el nu a anuntat ca vrea sa se retraga", explica Popescu.

POMPILIU POPESCU CONFIRMA

"Stiam acest lucru. Aveam zece zile de cantonament, timp era destul. Problema tendinopatiei de care suferea el este o pista falsa. Adevarata problema a lui Radoi este mai degraba una de atitudine, si nu neaparat medicala. Chivu avea o problema mult mai grava, risca o accidentare care il putea tine un an pe tusa, si totusi a jucat...", confirma Pompiliu Popescu.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.