„Ros-albastrii“ solicita FRF aminarea sau chiar renuntarea la meciul contra dinamovistilor, programat exact intre cele doua manse ale turului secund preliminar al Ligii Campionilor.

Nici n-a inceput campionatul ca Steaua a dat startul aminarilor. Dupa ce in sezonul precedent traseul european a determinat reprogramarea mai multor partide pe plan intern din cauza calendarului incarcat al "ros-albastrilor", de aceasta data problema o constituie Supercupa Romaniei. Programata pe 31 iulie, exact intre cele doua manse ale turului doi preliminar al Ligii Campionilor (26 iulie - turul si 2 august - returul), confruntarea dintre cistigatoarea campionatului si cea a Cupei Romaniei le suscita probleme diriguitorilor din Ghencea. Dat fiind faptul ca o saptamina mai tirziu incepe campionatul, la care se adauga si eventualele partide in competitia continentala, astfel ca programul devine tot mai incercat, conducatorii Stelei ar dori anularea partidei cu Dinamo. Pina in acest moment, clubul din Ghencea a solicitat un punct de vedere al FRF.

Dinamo asteapta decizia federatiei

"Am facut o adresa la FRF, prin care am sustinut ca e imposibil sa jucam acest meci. Am cerut un punct de vedere al federatiei: sa il amine, sa il devanseze, sa ne ofere o solutie. Sintem singurii angrenati in acea perioada in cupele europene. Dinamo intra mai tirziu", ne-a declarat directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala. Cum "ciinii" iau startul in competitia europeana abia pe 11 august, in cel de-al doilea tur preliminar al Cupei UEFA, din acest punct de vedere decalarea meciului nu i-ar afecta direct. "Nu noi organizam aceasta competitie, ci federatia. Probabil se va face o confruntare a ambelor cluburi si, in functie de programele echipelor, vom vedea ce se va intimpla", a sustinut presedintele dinamovist Nicolae Badea.

"Data meciului e batuta in cuie"

Decizia aminarii meciului sau chiar a anularii lui apartine insa in exclusivitate federatiei. "Deocamdata, data disputarii meciului este batuta in cuie. Este decisa in sedinta Comitetului Executiv si nu se poate modifica decit printr-o alta decizie a Comitetului Executiv", ne-a precizat secretarul general al Federatiei Romane de Fotbal, Adalbert Kassai. Pentru ca Steaua sa aiba cistig de cauza, este necesar ca pina la data meciului Comitetul Executiv al FRF sa se intruneasca si sa-si schimbe propria hotarire.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.