Conducatorii unuia dintre cele mai mari cluburi din Zimbabwe, Dinamo Harare, au decis, in urma unei consultari cu suporterii, ca fizioterapeuta Abigail Munikwa este vinovata pentru rezultatele slabe ale formatiei, deoarece este femeie si "le anuleaza puterile magice fotbalistilor", informeaza Marca.
Un grup de suporteri ai formatiei Dinamo, care in ultima perioada au fost de mai multe ori la antrenamentele echipei pentru a protesta in urma rezultatelor slabe si chiar i-au atacat pe jucatori cu torte si fumingene, au cazut de acord ca impreuna cu oficialii clubului ca jucatorii au "puteri magice" pe care le folosesc in timpul meciurilor, scrie NewsIn.

Totusi, rezultatele echipei nu au fost cele asteptate, iar fanii impreuna cu conducerea au stabilit ca singura vinovata pentru esecuri este fizioterapeuta Abigail Munikwa, care anuleaza capacitatile jucatorilor, doar pentru ca este femeie.

Muninkwa, care are 32 de ani, a primit din partea clubului un comunicat in care i se aducea la cunostinta ca este concediata, ea fiind considerata raspunzatoarea pentru faptul ca Dinamo a pierdut primul loc in campionat dupa 4 etape, desi se afla la o distanta considerabila de principala urmaritoare.

"Se pare ca a fost o intalnire intre oficiali si suporteri si au spus ca eu sunt vinovata. Situatia creata este rusinoasa si voi lupta pentru a-mi pastra reputatia curata. Deja am facut o plangere pentru discriminare sexuala si ma gandesc chiar sa merg in instantele civile", a spus Abigail.

Acesta nu este primul caz de discriminare sexuala in Zimbabwe, dupa ce in urma cu mai putin de un an, directorul executiv al Federatiei, Henrietta Rushwaya, nu a fost lasata sa intre pe un stadion unde urma sa evolueze nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.