Comisia de Disciplina a LPF a decis ca Steaua sa dispute doua meciuri cu portile inchise din cauza comportamentului fanilor sai de la partida cu Gloria Bistrita, din etapa a 9-a a Ligii I.
De asemenea, clubul din Ghencea a primit si o amenda in valoare de 40.000 de lei. Cele doua jocuri pe care Steaua le va sustine fara spectatori sunt cele cu Rapid, din etapa a 11-a, si cu Unirea Alba Iulia, din etapa a 13-a, relateaza NewsIn.

Si Dinamo va disputa un joc cu portile inchise, cel cu Gloria Bistrita, din etapa a 11-a, din cauza scandarilor fanilor de la meciul cu Pandurii, din runda precedenta. Ros-albii vor trebui sa plateasca si o amenda de 20.000 de lei.

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichita, a declarat ca nu i se pare corecta sanctiunea dictata de Comisa de Disciplina a LPF din cauza careia ros-albastrii vor juca doua meciuri cu portile inchise in urma comportamentului propriilor fani la partida cu Gloria Bistrita.

"Nu mi se pare corect ca trebuie sa platim 40.000 de lei amenda din cauza suporterilor, ba chiar mi se pare o decizie ilogica, nu a injurat echipa. Va trebui sa jucam si in aceste conditii, nu avem ce face, dar decizia Comisiei de Disciplina a LPF a picat intr-un moment foarte prost pentru noi, cand aveam nevoie de suporteri, la derby-ul cu Rapid", a spus Stoichita, care a adaugat ca va semna un contract valabil pe doi ani cu gruparea din Ghencea.

De asemenea si Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca este deranjat de amenda de 40.000 de lei pe care trebuie s-o plateasca in urma deciziei Comisiei de Disciplina a LPF, motiv pentru care intentioneaza sa faca apel si va cere anularea sanctiunii pecuniare. "Vom face apel si as vrea sa nu mai platesc banii. In ceea ce priveste etapele de suspendare, suntem recidivisti, nu avem cum sa obtinem nicio reducere. Daca huliganii o tin tot asa, ne vor da 10 etape de suspendare pana la urma, dar e mai bine asa, nu ma mai costa paza un milion si jumatate de lei. Nu vreau sa ma intalnesc sa discut cu drogatii si puscariasii. La mine acasa, sunt banii mei si fac ce vreau eu. La puscarie cu ei!", a spus Gigi Becali, la GSPTV.

Finantatorul Stelei a dat de inteles ca nu i se pare corecta masura Comisiei de Disciplina a LPF: "Pentru ce sa platesc amenda, am ramas prost in tara asta? Adica dau milioane la fotbal si acum trebuie sa dau bani pentru altii care ma injura? Astia care au injurat nu vor mai intra niciodata pe stadion. Cu Bistrita au fost jigniri aduse conducerii, care nu pot fi reproduse pe hartie. Nu-mi vin nici suporterii la meciuri, dar acum trebuie sa mai dau si amenda, mi se pare o aberatie. Din cauza atmosferei create de huligani, nu ai cum sa castigi".

Nici lui Cristian Borcea nu i se pare corecta decizia Comisiei de Disciplina prin care gruparea ros-alba a fost sanctionata cu disputarea unui joc cu portile inchise, deoarece scandarile fanilor de la meciul cu Pandurii nu au fost atat de grave. "Nu inteleg de ce acesta suspendare cand au fost doar niste contestari necivilizate. Se intampla pe toate stadioanele. La unele meciuri s-au vazut torte, a intrat cineva pe teren, insa nu putem sa suspendam terenul doar pentru atat. La Dinamo au fost 2.000 de spectatori care au strigat si de Dinamo, si de Haldan, ne-au si contestat, pentru ce sa luam amenda? Sunt niste comisii care nu au niciun temei. Avem copii dupa rapoartele observatorului si ale arbitrului, daca nu au scris nimic, cum sa fim suspendati?", a spus Borcea.

In contradictie cu afirmatiile oficialului din Stefan cel Mare, observatorul partidei Dinamo-Pandurii Targu Jiu, Adrian Ionescu, a declarat, pentru agentia NewsIn, ca a notat in raport scandarile fanilor ros-albi: "In raportul de joc am mentionat ca s-au proferat injurii la adresa conducerii lui Dinamo, a lui Dumitru Dragomir si a familiei Becali".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.