Presedintele executiv al formatiei Dinamo, Cristian Borcea, a declarat ca Ioan Andone este singurul antrenor vizat pentru a ocupa banca tehnica a gruparii din Stefan cel Mare dupa demiterea italianului Dario Bonetti.
"Am o lista cu trei antrenori: Andone, Andone si Andone. Am vorbit cu el si face eforturi mari sa vina la echipa, chiar este pregatit sa renunte la o suma mare de bani. Lui Andone ii plac provocarile, i-am spus sa vina la Dinamo, sa fie langa echipa, dar il accept cu o singura conditie: sa fie manager general. Nu vreau sa mai am de-a face cu fenomenul fotbalistic, a devenit foarte stresant. Daca nu se realizeaza nimic cu Andone, Ion Marin va fi suta la suta antrenorul nechipei. Totul depinde de Andone, tinem legatura, m-a bucurat dorinta lui de revansa, are aceeasi mentalitate de invingator, asa cum a avut-o si ca jucator. Marti sau miercuri se va decide cine va fi noul tehnician", a spus Cristian Borcea, potrivit NewsIn.

Ioan Andone (49 de ani) pregateste in prezent campioana din Emiratele Arabe Unite, Al-Ahli Dubai, insa in primele doua meciuri oficiale disputate a inregistrat tot atatea esecuri. El a mai fost antrenor in Stefan cel Mare, in perioada 2002-2005.

Actionarul dinamovist a explicat si care au fost culisele demiterii lui Bonetti: "Am legatura atat cu venirea, cat si cu plecarea lui Bonetti. La inceput, toata mass-media a incercat sa-i scoata in evidenta CV-ul si s-a spus ca Dinamo nu poate fi antrenata de un asemenea tehnician. Am mers pe mana lui, ati vazut cum era jocul lui Dinamo in stagiul de pregatire din Franta, ne-au invins aproape toti, dar cu toate acestea am spus ca suntem pe drumul bun si ca o sa continuam cu Bonetti. Si dupa meciul cu FC Porto am spus la fel, am fost singurul care i-a dat vot de incredere si care a fost alaturi de el si de echipa tehnica".

Presedintele gruparii din Stefan cel Mare a precizat ca lui Bonetti i-au fost fatale declaratiile la adresa conducerii dinamoviste: "M-am vazut cu el si i-am explicat ca nu e bine ce face, dar l-a atacat foarte urat pe Vasile Turcu. Nu putem fi noi angajatii lui Bonetti si nici nu putem permite ca el sa critice angajatii clubului, care fac tot posibilul pentru a fi bine echipei".

Borcea a tinut sa precizeze ca demiterea lui Bonetti nu a fost decisa si de persoane care nu au nicio functie la club: "Fratii Becali nu au nicio legatura cu demiterea lui Bonetti, chiar daca toti antrenorii de la Esteban Vigo incoace au fost cei pe care ei nu i-au dorit. Victor si Giovani sunt dinamovisti si sunt atat de inteligenti incat isi dau seama cat anume sa intinda coarda".

Tehnicianul italian Dario Bonetti a fost demis, sambata, din functia de antrenor principal al lui Dinamo, iar locul sau a fost luat de secundul Ion Marin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.