Delegatia Romaniei a reusit sa obtina 24 de medalii la cea de-a 6-a editie a Jocurilor Francofoniei, care a avut loc la Beirut (Liban), iar dintre acestea 10 au fost de aur, informeaza site-ul oficial al competitiei organizate sub egida Organizatiei Internationale a Francofoniei.
Medaliile obtinute de delagatia Romaniei la Jocurile Francofoniei pe durata celor 10 zile de concurs:
  • Atletism - Ancuta Bobocel (medalia de aur, 3.000 de metri obstacole), Alina Militaru (aur, saritura in lungime), Anca Heltne (aur, aruncarea greutatii), Ileana Sorescu (aur, aruncarea discului), Mihai Donisan (aur, saritura in inaltime), Bianca Perie (argint, aruncarea ciocanului), Maria Negoita (argint, aruncarea sulitei), Alin Anghel (argint, triplu salt), Cristina Sandu (bronz, saritura in lungime), Laurentiu Popa (bronz, aruncarea greutatii), Levente Bartha (bronz, aruncarea sulitei) si Alexandru Mihailescu (bronz, 110 metri garduri);
  • Box - Razvan Andreiana (aur, 54 de kg), Constantin Bajenaru (aur, 81 de kg) si Razvan Cojocaru (aur, +91 de kg);
  • Judo - Daniel Brata (argint, 100 de kg), Elena Monica Ungureanu (bronz, 52 de kg), Andreea Chitu (bronz, 57 de kg) si Bogdan Barbulescu (bronz, 90 de kg);
  • Tenis de masa - Cristina Haraci si Alexandru Cazacu (aur, proba de dublu mixt), Cristina Haraci (bronz);
  • Nationala feminina de baschet a reusit sa cucereasca medalia de aur, dupa ce a invins in finala reprezentativa similara a Senegalului, scor 70-53 (33-19);
  • In alta ordine de idei, in cadrul probelor artistice, Liliana Rusu a cucerit medalia de bronz in proba de pictura, iar Laurentiu Nastasa a ocupat tot pozitia a treia la proba de fotografie.

Cea de-a 6-a editia a Jocurilor Francofoniei s-a disputat la Beirut (Liban), intre 27 octombrie si 6 noiembrie, astazi urmand sa aiba loc ceremonia de inchidere a competitiei. Tot marti va avea loc si finala din cadrul turneului de fotbal, intre Coasta de Fildes si Congo.

Potrivit NewsIn, la aceasta editie a jocurilor au participat peste 3.000 de sportivi si artisti din 41 de tari, in timp ce alte 15 tari au fost invitate ca observatori ai competitiei. Urmatoarele Jocuri ale Francofoniei se vor disputa in anul 2013, dar orasul gazda nu a fost inca stabilita. In cursa pentru editia de peste 4 ani au intrat pana acum in cursa Nice (Franta), Malabo (Guineea Ecuatoriala) si N'Djamena (Ciad).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.