Pilotul brazilian Felipe Massa, care a suferit un grav accident in luna iulie, in timpul Marelui Premiu al Ungariei, isi va relua pregatirile la Ferrari, insa are sanse minime sa concureze in ultima cursa a sezonului, informeaza AFP.
Massa nu poate reveni pana la 18 octombrie, cand are loc Marele Premiu al Braziliei, iar in prezent nu s-a hotarat daca va putea fi prezent la ultima cursa a sezonului, care va avea loc la 1 noiembrie, la Abu Dhabi. Felipe Massa va fi prezent in Italia in aceasta saptamana, unde va face mai multe teste pe un simulator Ferrari, pentru prima data dupa accidentul in care a suferit o fractura craniana, relateaza NewsIn.

"Vom decide ziua testului dupa ce Felipe va ajunge la Maranello. El va ramane alaturi de echipa in aceasta saptamana si va face si pregatire fizica, iar inainte de a vorbi de revenire trebuie sa faca un test medical al Federatiei Internationale de Automobilism", a spus seful echipei, Stefano Domenicalli. Regulamentul prevede ca toti pilotii care au fost implicati in accidente sa fie supusi unor teste medicale inainte ca FIA sa le permita intoarcerea in competitie.

Felipe Massa a fost supus la doua interventii chirurgicale, una imediat dupa accident, cand a stat in coma indusa timp de doua zile, iar o alta de refacere a osului fracturat.

"Nu stim daca poate concura la Abu Dhabi, obiectivul nostru este revenirea lui in sezonul viitor, la prima cursa", a mai precizat seful echipei italiene.

Massa, care saptamana trecuta a condus un kart pe circuit, il va avea ca partener din sezonul viitor pe spaniolul Fernando Alonso, care il va inlocui pe finlandezul Kimi Raikkonen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.