Un liceu din sudul Frantei a anuntat, luni, ca va oferi bilete la meciurile lui Olympique Marseille clasei care va avea in fiecare luna cele mai putine absente, informeaza AFP.
"Aveam un sistem de sanctiuni pentru absenteismul ridicat, dar la mijlocasul lunii septembrie o comisie formata din profesori, elevi si personal administrativ a decis sa puna pe picioare acest sistem mult mai interesant. Vrem sa luptam impotriva absenteismului prin toate mijloacele, pentru ca daca elevii nu vin la ore, scoala nu mai are rost", a explicat Pierre Alain Glutron, profesor al liceului Fridiric-Mistral din Marseille, care a adaugat ca absenteismul a crescut cu 25 la suta pe parcursul anului trecut.

Liceul Fridiric-Mistral are peste 650 de elevi si este o institutie de invatamant in care liceeni se specializeaza in meserii legate de automobile si administratie publica. "Imi pare rau ca am ajuns aici, pentru ca elevilor ar trebui sa le placa sa vina la scoala. Daca putem sa ii motivam sa se prezinte la ore, de ce sa nu o facem?", a mai afirmat profesorul Pierre Alain Glutron, potrivit NewsIn.

Conducerea scolii a mai decis ca la finalul fiecarei luni sa fie oferite bilete la meciurile lui Olympique Marseille si pentru clasa care a inregistrat cel mai mare progres in ceea ce priveste performanta, pentru ca nu trebuie incurajata doar prezenta la ore. "Oferim recompense pe placul tinerilor. Pana si fetele sunt interesate de aceste bilete. Nu se compara cu o excursie la o statiune pentru schiat, dar e ceva", au mai spus profesorii.

Trei licee profesionale din zona pariziana vor experimenta si ele acest sistem de recompensare a prezentei la ore. Daca institutiile de invatamant vor reusi sa limiteze aceasta problema, este posibil ca proiectele sa fie finantate de stat cu cate 10.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.