Tehnicianul italian Dario Bonetti a fost demis, sambata, din functia de antrenor principal al lui Dinamo de conducerea clubului, iar locul sau a fost luat de secundul Ion Marin, care va fi interimar pana la numirea unui nou principal, a anuntat, presedintele CA, Nicolae Badea.
"Incepand de duminica Dario Bonetti nu va mai pregati echipa, iar luni ne vom vedea din nou pentru a mai discuta si alte aspecte. Dario Bonetti s-a angajat la o munca dificila si a trecut prin perioade grele. El s-a descurcat destul de bine. Dupa 4 luni a ajuns intr-un moment, dar ceea ce a facut in planul relatiilor cu actionarii este impardonabil. Pe banca tehnica la urmatorul joc va sta Ion Marin", a spus Badea, la plecarea din cantonamentul echipei din Saftica, acolo unde a fost sa discute cu Dario Bonetti.

Badea a explicat ca intalnirea cu Bonetti a fost una civilizata si a dezvaluit ca a discutat cu jucatorii, despre care a afirmat ca au puterea sa treaca peste aceste momente dificile. "Intalnirea a fost civilizata, calma, fara niciun fel de conditii. Am discutat si cu jucatorii si le-am spus, iar ei nu pot decat sa constate ca se intrerupe un ciclu pe care l-au inceput cu un staff tehnic. Au muncit bine impreuna, iar acum nu am vazut fete bucuroase, ci doar fete ingrijorate de viitorul personal, dar si al echipei. Aseara stiam un lucru, iar azi lucrurile au avut cu totul o alta dimensiune. Cred ca jucatorii au forta sa treaca peste aceste momente mai grele, mai ales ca duminica au joc in campionat" , a conchis presdintele clubului din Stefan cel Mare.

Desi Nicolae Badea a spus ca Dario Bonetti va sta si sambata seara in cantonamentul echipei de la Saftica, italianul a plecat imediat dupa oficialul dinamovist.

Dario Bonetti a fost instalat in functie la finele lunii iunie, cand l-a inlocuit pe Mircea Rednic, iar in aceasta perioada a condus echipa in 13 meciuri oficiale, obtinand sapte victorii, un egal si cinci infrangeri. Desi Dinamo a reusit sa califice echipa in grupele Ligii Europa si se afla la trei puncte de lider, a pierdut in schimb pe teren propriu cu International Curtea de Arges, Otelul Galati, Slovan Liberec si Panathinaikos. In campionat, formatia din Stefan cel Mare a inscris numai 8 goluri, avand unul dintre cel slabe atacuri din primul esalon.

Dupa jocul cu Panathinaikos Atena din Liga Europa, scor 0-1, Cristi Borcea si Vasile Turcu s-au aratat extrem de dezamagiti de prestatia echipei, precum si de modul in care dario Bonetti i-a pregatit pe jucatori si i-au cerut acestuia demisia. Dupa o intalnire intre Borcea, Badea, Turcu si Bonetti s-a stabilit ca italianul va continua la Dinamo, dar acesta a sustinut sambata o conferinta de presa in care i-a atacat dur pe Borcea si Turcu, lucru care l-a deranjat vizibil pe presedintele CA al alb-rosiilor, Nicolae Badea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.