La doar 34 de ani, legendarul jucator de golf de origine americana a devenit primul sportiv a carui avere stransa de-a lungul carierei se ridica la peste un miliard de dolari
Sportivul a trecut oficial granita catre suma cu 10 cifre pe 27 septembrie, cu un cec de 10 milioane de dolari, incasat dupa victoria in turneul FedEx Cup, potrivit revistei Forbes.

La acesta se adauga insa venituri din 14 turnee majore castigate de-a lungul carierei, de 13 ani, dar si castiguri substantiale de pe urma numeroaselor contracte de sponsorizare si publicitate, estimate la aproximativ 100 milioane de dolari pe an. Printre companiile partenere amintim colaborarea pe termen lung cu Nike, de la care primeste in jur de 32 de milioane de dolari anual, dar si cu Pepsi, Gilette sau Electronic Arts video games.

In plus, jucatorul ofera servicii de consultanta in lumea golfului, mai exact in design de trenuri de golf, iar vanzarile de produse destinate acestui sport, cu brand-ul sau, se ridica la peste 800 de milioane pe an.

Woods insista totusi ca nu este avid de bani, ci sentimentul de glorie il impulsioneaza sa mearga cat mai departe. Acesta se vede activ in cariera inca 10 ani de acum inainte, potrivit DailyMail.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.