Fostul bisnitar Ioan Becali a ajuns sef peste clubul desprins din Ministerul de Interne

Dinamo a anuntat ieri, in mod oficial, inscaunarea lui Ioan Becali in functia de presedinte executiv al clubului. Conform organigramei, impresarul - care e si actionar - va raspunde in fata lui Nicolae Badea, presedintele consiliului de administratie. Becali, care acum un an si jumatate si-a incercat norocul, in aceeasi functie, la Rapid, s-a straduit sa ofere raspunsuri cat mai moderate. A fost insa evident faptul ca, in ciuda declaratiilor protocolare, intre "Giovani" si oamenii alaturi de care a luat loc la prezidiu (Nicolae Badea si antrenorul Ioan Andone) nu curge chiar lapte si miere.

Dincolo de zambetele afisate ieri, la Dinamo se anunta o lupta dura pentru putere, in care tabara lui Ioan Becali - sustinut de Gigi Netoiu si Cristi Borcea - va incerca sa-l elimine pe Nicolae Badea.

Bodyguarzi peste tot

Ioan Becali si-a luat toate masurile pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control la conferinta in care s-a oficializat numirea sa la Dinamo. Cativa oameni cu fulare la gat au facut atmosfera la intrarea in hotel.
Ziaristii stransi in sala de conferinte au fost supravegheati discret de gelatii impresarului, raspanditi strategic in mai multe locuri. La plecare, un bodyguard a tinut blocat unul dintre lifturi, in asteptarea stapanului sau, pana cand un angajat al hotelului i-a atras atentia ca mecanismul se va defecta daca usa e tinuta prea mult timp deschisa.

Schimbare la 180 de grade

Desi a incercat sa fie cat mai temperat, noul presedinte executiv a scapat cateva intepaturi si avertismente. "Suntem toti maturi, cu stabilitate economica, dinamovisti... Aici ma refer la Cornel Dinu, care are o stabilitate economica mai mica", a spus rautacios "Giovani". "Procurorul" a parut, de altfel, stingher printre membrii conducerii "ros-albe". Au fost vizati, apoi, angajatii clubului: "Voi aduce ordine si disciplina in primul rand! Nu ca n-ar fi fost pana acum, dar va fi si mai mare de-aici inainte!". Tonul s-a inmuiat cand a venit vorba despre Ministerul de Interne: "Sper sa avem o colaborare buna".

In urma cu doi ani, pe cand nu reusise inca sa patrunda la Dinamo, Ioan Becali se impauna in ziare si la emisiunile de televiziune. "Daca ajung la Dinamo, ii dau pe toti afara! De la Badea pana la femeia de serviciu! Badea e un om care nu stie fotbal, un incapabil, un ex-comunist".
Ieri, "Giovani" a avut numai cuvinte de lauda la adresa "ex-comunistului" alaturi de care a luat loc la prezidiu. Intrebat despre intentiile de odinioara, Becali nu si-a cerut scuze, balmajind in schimb ceva despre faptul ca se tutuieste cu ceilalti si ca investesc toti "cu drag".

La plecare, Nicolae Badea a comentat iesirile lui Becali sec, dar sugestiv, cu un zambet ironic: "Evoluam! Toti evoluam...".

Au plecat separat

Finalul conferintei a intarit senzatia ca, la Dinamo, sefii sunt grupati pe bisericute. Gasca lui Ioan Becali, cu Gigi Netoiu, Cristi Borcea si Victor Becali, a plecat imediat, coborand un etaj. Nicolae Badea, Cornel Dinu, Ioan Andone si ceilalti membri ai conducerii au mai zabovit, parasind cladirea separat.
Inainte de a pleca, afaceristul si-a facut insa timp sa mai arunce o subtilitate, la intrebarea daca Becali a inteles ceva din graficele cu scheme administrative prezentate audientei: "Da... Cred ca a inteles...".

Epigonul Bratu

Florin Bratu, atacantul care ii apartine formatiei franceze FC Nantes si care a fost imprumutat la Dinamo, ocupa locul 5 in topul dezamagirilor din sezonul trecut, realizat de site-ul maxifoot.fr. "Lasandu-l sa plece pe Viorel Moldovan, cei de la Nantes au adus un alt roman, pe Bratu, care urma sa fie succesorul fostei vedete. Sarmanul Bratu a jucat in 13 meciuri si a marcat doar doua goluri. Dezamagitor", a apreciat sursa citata. Primul loc in ineditul top i-a revenit lui Philippe Christanval, de la Olympique Marseille.

Ioan Andone se bucura

La prezidiu, Ioan Andone a luat loc la stanga lui Nicolae Badea. Tehnicianul nu s-a straduit chiar atat de tare sa salveze aparentele. "Ma bucura reconfirmarea mea. Domnul presedinte Badea a spus acest lucru. Imi voi respecta contractul. Am jucatori foarte buni, in care am mare incredere", a declarat Ando, care n-a facut nici o referire la Becali. A fost ciudata aceasta satisfactie a tehnicianului, in conditiile in care contractul sau se intinde pana in 2006.

Substratul este dat tocmai de instalarea lui Becali, care nu-l agreeaza pe "Falcos". In urma cu catva timp, impresarul a incercat sa-i gaseasca inlocuitor lui "Ando", dar Hagi si Dan Petrescu au refuzat.
"Giovani" a negat, de altfel, pana in ultima clipa ca ar urma sa vina la Dinamo, laudandu-se, in schimb, ca e ofertat de echipe prestigioase din Europa, precum Atletico Madrid si Inter Milano!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.