Oficialii banateni i-au transferat deja pe "studentii" Gigel Bucur si Sorin Radoi. Lista fotbalistilor din "Regie" este insa mai lunga, Cruceru, Lazar, Tibi Balan si Stancioiu urmand a lua drumul Timisoarei in acest an. Patronul lui Poli, Marin Iancu, impreuna cu antrenorul Cosmin Olaroiu si consilierul Anton Dobos au pus la punct un plan de amploare in plan fotbalistic.

Pentru a crea o echipa de viitor pe Bega, banatenii vor adopta "modelul Lucescu", cunoscut prin capacitatea de a face treptat trecerea de la o generatie la alta prin incurajarea unor fotbalisti foarte tineri, care sa creasca alaturi de jucatorii experimentati. in acest sens, banatenii s-au orientat spre pepiniera Sportului, care produce pe banda rulanta fotbalisti de valoare si au demarat colaborarea cu patronul Vasile siman, caruia politica lui Poli ii vine ca o manusa.

Astfel, dupa achizitionarea lui Gigel Bucur si Sorin Radoi, Poli se pregateste sa-i aduca pe Bega pe Costin Lazar, Tibi Balan, Cruceru si Stancioiu. De altfel, faptul ca la "Chelsea Viola" vor mai poposi in viitor jucatori de la Sportul a fost unul din argumentele solide pentru care Gigel Bucur a acceptat pana la urma sa semneze cu trupa lui Olaroiu. Micutul atacant se va adapta mai usor, mai ales ca Sportul a fost pana acum singura formatie pentru care a evoluat. si prezenta lui Gabriel Caramarin in angrenajul gandit de Olaroiu este decisiva, pentru ca este unul din cei mai buni servanti ai Diviziei A, capabil sa paseze "in gaura", adica exact cum ii place golgeterului Gigel Bucur sa fie pus in valoare.

In alta ordine de idei, Bucur si Radoi vor pleca in seara aceasta spre cantonamentul lui Poli din Austria, Gigel declarand, intr-un cerc de prieteni, ca este multumit de contractul oferit de timisoreni, daca tine cont de faptul ca evolueaza in Divizia A. "Trebuie sa stai cu gura pe el". "Secundul" lui Dan Petrescu la Sportul, Cezar Zamfir, ne-a prezentat conditiile pe care trebuie sa le ofere Poli pentru ca golgeterul Gigel Bucur sa nu le insele asteptarile: "Gigel joaca de la zece ani la Sportul si, cum pana acum n-a mai fost la alta echipa, adaptarea va fi probabil mai grea. Trebuie sa i se acorde incredere, pentru ca este extrem de talentat si va reusi sa-si castige un loc de titular. Este necesar sa stai cu gura pe el, in sensul bun al cuvantului, pentru ca-l stimuleaza. Prezenta numarului mare de spectatori la Timisoara n-o sa-i afecteze evolutiile, pentru ca Gigel este de felul sau nepasator. Pe teren se concentreaza doar la joc. Merita acest transfer, pentru ca el are un caracter aparte. Eu ii urez succes!", a incheiat "Profesorul" lui Bucur.

Si McKain vine pe Bega!

Conducerea lui Poli e foarte aproape de a mai da o lovitura pe piata transferurilor. Antrenorul Cosmin Olaroiu il doreste la Timisoara pe Jon McKain, fundasul australian cu care a mai lucrat la FC National. Oficialii "alb-violetilor" au oferit formatiei din Cotroceni 500.000 $, cu 250.000 $ mai mult decat oferta facuta de Rapid si cu 200.000 $ peste suma propusa de Dinamo in schimbul stoperului. McKain, care s-a intors duminica in Romania dupa o vacanta de cateva zile, are garantat un salariu de 100.000 $ pe an, de doua ori mai mult decat incasa in Cotroceni. "Cangurul", prezent la Cupa Confederatiilor cu reprezentativa Australiei, l-ar inlocui in "11"-le lui "Oli" pe Florin Batranu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.