Fostul international ar putea antrena aceasta selectionata in primul Campionat European, organizat de Regele Florin Cioaba. Regele romilor din Romania, Florin Cioaba, organizeaza in septembrie prima editie a Campionatului European de fotbal rezervat in exclusivitate romilor din intreaga Europa. Cioaba vrea sa mai dreaga astfel imaginea sifonata a etniei pe care o "guverneaza". "Voi organiza un Campionat European de fotbal al romilor din toata Europa. Am proiectul acesta in cap de vreo cinci ani. Se va organiza din doi in doi ani. Sper ca o sa fiu ajutat de Federatia Romana de Fotbal", spune Florin Cioaba. La prima editie a CE vor participa 12 tari europene, majoritatea din zona estica a Batrinului Continent. Invitatia oficiala a fost facuta la Congresul parlamentarilor romi, care a avut loc la Belgrad in acest final de saptamina. "Am incercat sa aducem cit mai multe echipe. Avem confirmarea de la Serbia, Ungaria, Cehia, Polonia, Germania, Franta, Macedonia, Republica Moldova, Rusia, Bulgaria, Slovenia si bineinteles Romania," explica Cioaba.

Rica Raducanu i-a refuzat pe romi

Competitia din acest an va fi una pilot. Primele nume vehiculate de Florin Cioaba pentru ocuparea functiei de selectioner al nationalei romilor au fost cele ale unor mari fotbalisti precum Marius Lacatus si Rica Raducanu, acesta din urma refuzind intr-o prima faza oferta regelui. "Am discutat cu Raducanu, dar m-a refuzat. Mai interesat de aceasta competitie este Marius Lacatus, care probabil va veni daca tine la etnia noastra. Pe el il vrem mai mult ca antrenor", a spus Cioaba.

Dispus sa negocieze

Contactat telefonic, fostul international Marius Lacatus s-a aratat mirat de aceasta eventuala posibilitate. Tehnicianul a declarat totusi ca nu a primit momentan nici o propunere de a antrena nationala romilor, dar a lasat de inteles ca s-ar putea implica intr-un astfel de proiect. Asta doar daca nu va aparea pentru el o oferta de a antrena in Divizia A. "Sint surprins ca-mi spuneti asta. Deocamdata nu m-a sunat nimeni de acolo. Nu pot comenta nimic deci, dar daca ma vor suna, am sa vorbesc cu ei si, de ce nu, ne vom pune la masa tratativelor. Totul insa va depinde si de celelalte oferte pe care le am. Daca nu iese nimic, cine stie, poate voi deveni selectionerul romilor", ne-a spus "Fiara".

Cupa de jumatate de miliard

Cunoscuti pentru afinitatea lor in materie de aur, romii vor sa-i recompenseze pe cistigatorii competitiei intr-un mod deosebit: o cupa din aur masiv de trei kilograme, estimata la jumatate de miliard de lei. Regele Cioaba s-a gindit sa le ceara tuturor din comunitatea roma sa doneze cite o moneda din aur pentru a contribui la confectionarea cupei. "Vrem sa-i premiem cu o cupa din aur masiv, nu doar cu aur suflat, asa cum sint alte cupe. Avem nevoie de vreo 300 de monede sa o facem. Valoarea cupei este mare, in conditiile in care o singura moneda valoreaza aproximativ 7 milioane de lei", a mentionat regele romilor, Florin Cioaba.

Blatter, invitat

Cioaba spune ca a stabilit contacte cu presedintele FIFA, Sep Blatter, si acesta si-a dat acordul pentru a veni in Romania si tototdata pentru sustinerea acestei competitii. "Seful fotbalului mondial ne-a promis ca va sprijini campionatul nostru si a fost chiar incintat de initiativa noastra. El va fi de altfel prezent la competitie", a conchis regele romilor.

Cioaba vrea Sibiul ca locatie

Regele Florin Cioaba a subliniat ca doreste desfasurarea acestei competitii inedite la Sibiu, insa nu a purtat, deocamdata, tratative in acest sens cu edilul-sef, Klaus Johannis, pentru utilizarea stadionului Municipal. "Campionatul din acest an, de la finele lunii septembrie, va fi asa, ca de incalzire pentru cel din 2007, pe care vrem sa-l organizam tot la Sibiu, ca sa sprijinim si noi orasul ce va fi Capitala Culturala a Europei. Exista si o alta varianta, si anume Aradul, pentru ca e situat aproape de granita tarii", a explicat Cioaba, adaugind ca dupa ce se va lua decizia privind locul de desfasurare a evenimentului, va discuta si cu reprezentantii autoritatilor locale in vederea acordarii sprijinului necesar.

Cioaba este convins ca acest campionat european va fi preluat de o televiziune din Romania: "Nu am ajuns inca la un numitor comun cu nici o statie de televiziune, dar sint sanse mari ca pina la urma chiar TVR-ul sa transmita aceasta competitie. Oricum, finala va fi preluata de majoritatea televiziunilor tarilor participante. Exista un interes major din partea celorlalte echipe participante. Nu cred ca gresesc daca spun ca acest Campionat European al romilor va fi un cistig".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.