"Franta abuzeaza de Alonso", urla presa spaniola inaintea cursei de F1 de la Magny-Cours, facind referire la faptul ca liderul clasamentului a fost obligat de Renault sa arboreze pe propriul monopost logo-ul candidaturii Parisului la organizarea JO 2012. Dupa cursa de ieri, a zecea a sezonului, se poate spune ca si Alonso a abuzat de Franta, el dominind etapa de la un capat la altul, astfel incit nici un moment nu s-a pus problema invingatorului.

Pentru pilotul iberic a fost al cincilea succes al sezonului, insa pentru directorul lui Renault, Flavio Briattore, ea are o semnificatie aparte, fiind pentru prima oara dupa 1996, de la succesul britanicului Damon Hill, cind un motor Renault se impune in Marele Premiu de Formula 1 al Frantei.

Mai spectaculos decit Alonso a fost Kimi Raikkonen, care, din cauza ca si-a schimbat motorul, a plecat din pozitia a 13-a a grilei de start, el trebuind astfel sa depaseasca 11 adversari pentru a ajunge pe locul secund. Urmatorul Grand Prix va avea loc la Silverstone, in Marea Britanie, peste sase zile.

Clasament cursa: 1. Fernando Alonso (Renault); 2. Kimi Raikkonen (McLaren); 3. Michael Schumacher (Ferrari); 4. Janson Button (BAR); 5. Jarno Trulli (Toyota); 6. Giancarlo Fisichella (Renault); 7. Ralf Schumacher (Toyota); 8. Jacques Villeneuve (Sauber).

Clasament general: 1. F. Alonso - 69 p; 2. K. Raikkonen - 45 p; 3. M. Schumacher - 40 p; 4. J. Trulli - 31 p; 5. Rubens Barrichello (Ferrari) - 29 p; 6. Nick Haidfeld (Williams) - 25 p; 7-8. M. Webber (Williams), R. Svhumacher - 22 p.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.