Scoala de handbal Marian Cozma a fost inaugurata astazi in prezenta familiei si a altor presonalitati din lumea sportului, chiar in ziua in care handbalistul roman decedat in luna februarie la Veszprem ar fi implinit 27 de ani.
La eveniment au participat presedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipa, presedintele FRH, Cristian Gatu, ministrul tineretului si sportului, Sorina Placinta, secretarul de stat, Doina Melinte, fostul presedinte al CS Dinamo, Marcel Popescu, antrenorul echipei Dinamo, Eliodor Voica, primarul sectorului 2 Neculai Ontanu, dar si familia sportivului.

Pe langa acestia, la inaugurare a fost prezent si ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Fuzes Oszkar. Petre Cozma a fost cel care a vorbit primul despre scoala de handbal si despre dorinta sa ca multi dintre copii sa practice sportul pe care l-a facut si el, si fiul sau. Cu lacrimi in ochi, acesta a vorbit copiilor si mai apoi i-a invitat pe cei prezenti sa spuna cateva cuvinte. Elisabeta Lipa a vorbit si ea despre Marian Cozma.

"Initiativa cu scoala este laudabila. Marian ar fi implinit astazi 27 de ani si avea un cuvant de spus in handbalul dinamovist si national, dar din pacate nu o mai poate face. Ii multumesc domnului Petre Cozma ca ii ajuta pe cei mici sa vina sa faca handbal".

Ministrul tineretului si sportului, Sorina Placinta, a incercat la randul sau sa vorbeasca despre durerea familiei lui Marian Cozma: "Ma inclin in fata parintilor pentru demnitatea cu care isi poarta durerea. Speram sa se solutioneze cat mai repede cazul Marian Cozma. E usor sa spunem ca intelegem durerea acestor parinti, dar nu putem".

Pe rand, toti cei prezenti si-au adus aminte de Marian Cozma si au vorbit despre scoala de handbal care ii va purta numele. Directoarea Scolii nr. 30, cea in sala careia vor avea loc antrenamentele, a incercat sa explice ce inseamna Marian Cozma pentru institutia pe care o conduce: "Marian Cozma este ingerul pazitor al scolii noastre".

La finalul discursurilor, 26 de juniori de la CS Dinamo s-au aliniat si au jucat un meci de handbal.

Scoala de handbal "Marian Cozma" a fost infiintata de CS Dinamo impreuna cu Asociatia Marian Cozma, dar si cu Scoala nr. 30, unde fostul sportiv a invatat. Selectia copiilor va incepe pe 15 septembrie si va fi in toata

Capitala. Antrenorii acestei scoli vor fi Sebastian Bota, Mihai Cojocea, Bogdan Voica, Dorin Purcarea, Ioan Ganau si Florin Vasiliu. Copiii vor fi impartiti pe grupe de varsta incepand de la 6 ani pana la 14 ani.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, la 8 februarie, dupa ce a fost injunghiat in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat, s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de la o masa alaturata, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti.

Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.