Constructorul german Mercedes, detinator a 40 de procente din McLaren, intentioneaza sa achizitioneze majoritatea actiunilor echipei pentru care evolueaza Jenson Button, Brawn GP
Reprezentantii Mercedes-Benz Motorsport au negat ca vor sa devina proprietarii echipei de Formula 1 Brawn, dar nu si faptul ca vor sa fie actionari, fiind deja furnizorii motoarelor. "Noi nu comentam zvonurile si avem un contract de lunga durata cu McLaren", a spus purtatorul de cuvant, relateaza The Telegraph.

  • Echipele din Formula 1, afectate de recesiune

Honda s-a retras din sport, BMW a anuntat ca intentioneaza sa faca acelasi lucru, la finalul actualului sezon, in timp ce Mercedes ar putea fi implicat la patru echipe, din 2010. Constructorul, care colaboreaza cu McLaren si Brawn, va asigura in continuare motorizarea Force India, urmand a negocia un contract si cu Red Bull, citeaza NewsIn.

Regulamentul Federatiei Internationale de Automobilism prevede ca un constructor poate furniza motoare pentru cel mult doua echipe, dar forul ii poate acorda lui Mercedes o permisiune speciala, avand in vedere criza financiara.

Infiintata in acest an, Brawn a cumparat echipa de Formula 1 Honda Racing, dupa ce constructorul japonez s-a retras din competitie la finalul anului trecut. Echipa Brawn GP este liderul clasamentului, urmata de Red Bull si Ferrari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.