Echipa nationala a Romaniei a terminat, sambata, la egalitate, scor 1-1, in deplasare, cu Franta, pentru a treia oara in ultimul an, insa mai are sanse infime de calificare la CM 2010, cu trei jocuri inainte de finalul campaniei.
FRANTA - ROMANIA 1-1 (Henry 48 / Escude 56-autogol)

Franta: Lloris - Sagna, Gallas, Escude, Evra - L. Diarra, Toulalan - Anelka, Gourcuff (Benzema 73), Henry - Gignac (Ribery 57). Selectioner: Raymond Domenech.

Romania: Coman - Maftei, Radoi, Chivu, Rat - Mara (Roman 61), Apostol, Ghioane, M. Nicu (G. Bucur 77) - Marica, Surdu (Codrea 86). Selectioner: Razvan Lucescu.

Cartonase galbene: Sagna 80 / Apostol 75

Arbitri: Ivan Bebek - Tomislav Petrovic, Tomislav Setka (toti din Croatia)

Stadion
: Stade de France; Spectatori: 70.000

Cum s-au marcat golurile:
1-0, min. 48: Dupa un corner executat de pe dreapta de Gourcuff, Gallas a trimis cu capul din 10 metri pana la Henry, care a trimis mingea in poarta de la cinci metri.

1-1, min. 55: Apostol a centrat foarte bine de pe partea dreapta, iar Escude, din sase metri, a trimis cu varful piciorului in propria poarta, la coltul scurt.

Henry a mai punctat o data, in minutul 60, printr-o lovitura de cap, insa reusita a fost anulata, corect, pe motiv de ofsaid. In minutul 5, dupa o eroare a defensivei Romaniei, care a respins gresit o centrare venita de la Evra, mingea a ajuns la Henry, insa sutul acestuia, plasat langa stalpul din stanga portii a fost respins bine de Coman, potrivit NewsIn.

Vedeta francezilor, Thierry Henry, a mai ratat o mare o ocazie in minutul 16, cand a trimis mingea in bara dintr-o lovitura de cap, de la sase metri lateral dreapta, dupa o centrare venita de la mijlocul terenului.

Danut Coman s-a remarcat din nou in minutul 27, cand, dupa o pasa extraordinara a lui Gourcuff, Anelka a trimis pana la Gignac, insa sutul puternic al acestuia a fost respins excelent de goalkeeperul roman.

In minutul 40, Marica a patruns in careu, a trecut de Escude si a pasat excelent pentru Surdu, care, de la sapte metri, a trimis putin pe langa bara din dreapta portii lui Lloris.

Raymond Domenech a fost huiduit de spectatorii prezenti la meci la prezentarea echipelor si la finalul jocului.
Echipa nationala a Romaniei a fost incurajata la Paris de aproximativ 2.000 de spectatori, marea parte dintre ei fiind postati la una dintre peluze.

Tricolorii au purtat banderole negre pe brat in memoria portarului Alexandru Iatan, in varsta de 19 ani, decedat la mijlocul saptamanii in timpul unui antrenament.

Fata de meciul din toamna anului trecut de la Constanta, incheiat la egalitate, scor 2-2, in echipa de start a Romaniei s-au mai regasit doar trei jucatori, Razvan Rat, Cristian Chivu si Ciprian Marica.

Romania a disputat impotriva Frantei partida cu numarul 600 din istorie. Pana acum, tricolorii aveau 269 de victorii, 147 de goluri si 183 de esecuri.

Acesta este al treilea rezultat de egalitate obtinut de Romania in fata Frantei, dupa cele de anul trecut, scor 0-0 la Campionatul European, si 2-2 la Constanta, in partida tur din preliminariile CM 2010. Tricolorii au urmatorul palmares in fata Frantei: 14 4 4 6 17-18.

Dupa remiza de pe Stade de France, Romania se mentine pe locul 4 in Grupa a 7-a de calificare, cu 8 puncte din 7 partide, in timp ce francezii au 14 puncte si ocupa locul 2, care i-ar putea duce la barajul de calificare. Lider este Serbia, cu 18 puncte. Romania mai pastreaza doar sanse teoretice de calificare la baraj.

Urmatorul meci al tricolorilor din campania de calificare va avea loc miercuri, la ora 20:45, pe stadionul Steaua, impotriva Austriei. Romania va mai intalni apoi Serbia, la Belgrad, la 10 octombrie, si Insulele Feroe, acasa, la 14 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.