Mijlocasul gruparii Terek Groznii, Florentin Petre, va intra de anul viitor in Campionatul National de raliuri, jucatorul efectuand, vineri, primele antrenamente cu noua sa masina, un Renault Clio S1600, pe drumul dintre Sibiu si Paltinis.
"E foarte greu. Iti da o adrenalina deosebita dar si placuta. Trebuie sa iti placa, iar eu din acest motiv am si intrat in raliuri", a declarat, pentru NewsIn, Florentin Petre, dupa prima runda de antrenamente in regim de cursa.

Fotbalistul spune ca isi doreste ca de anul viitor sa intre si in cursele oficiale. "Nu cred ca anul acesta voi ajunge sa concurez, dar din sezonul viitor sper sa intru in competitii, atat cat imi permite timpul, pentru ca principala mea activitate va fi in continuare fotbalul. La raliuri, deocamdata invat, fac pasi marunti", a explicat fostul international.

In privinta masinii pe care o conduce, Petre este deosebit de multumit de ea. "Masina e diabolica, e o bomba care pur si simplu ma incanta. E super-top si sunt foarte mandru de ea. Am mai mers cu masina de raliuri, la scoala de pilotaj, dar nu se compara cu ceea ce am facut aici, la antrenamente".

La Sibiu, jucatorul s-a pregatit alaturi de Alexandru Pitigoi, pilot in campionatul national, iar acesta spune ca Florentin s-a comportat foarte bine pentru primul antrenament. "S-a comportat surprinzator de bine pentru prima data cu o masina de asemenea calibru, destul de puternica pentru un debutant. Mai e mult loc de evoluitie, dar pentru prima zi sunt multumit. Florentin e sigur pe el si incearca sa aplice tot ceea ce-i spun", a opinat Pitigoi.

Florentin Petre si-a achizitionat un autoturism Clio S1600, de la campionul Bulgariei, Rumen Dunev, cu care va concura in cursele oficiale.

Acesta a mai anuntat ca dupa ce isi va incheia cariera de fotbalist se va dedica in totalitate automobilismului, luand exemplul fostului boxer Mihai Leu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.