Portarul Alexandru Iatan, decedat miercuri in timpul unui antrenament, a suferit un stop cardio-respirator si edem pulmonar, conform autopsiei preliminare, insa nu s-a stabilit care a fost cauza mortii, cert fiind doar faptul ca mingea primita in stomac nu i-a fost fatala.
"Am avut in mana certificul de deces al baiatului, iar diagnosticul a fost stop cardio-respirator si edem pulmonar. Scrie clar ca lovitura nu a fost cauzatoare de moarte", a declarat, pentru agentia NewsIn, presedintele gruparii giurgiuvene, Stelian Marin.

Medicii din Giurgiu nu au reusit sa afle cu exactitate care au fost cauzele pentru care portarul de 19 ani a murit si au trimis mai multe probe la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici din Bucuresti.

"A fost o moarte subita, nu s-a constatat motivul care a dus la decesul fotbalistului. A murit dupa un stop cardio-respirator pentru ca toata lumea moare asa, practic, nu mai functioneaza inima. Important e sa aflam care au fost cauzele care au dus la moarte. Au sosit la noi mai multe probe pe care le vom examina in urmatoarea perioada, iar in aproximativ doua luni vom afla cu exactitate ce s-a intamplat",
a precizat un reprezentant al IML pentru NewsIn.

Marian Manea, presedintele Astrei Ploiesti, clubul de unde fusese imprumutat la Dunarea Giurgiu, considera ca Iatan putea fi salvat. "Pana nu se fac cercetarile medicale nu putem sti cauza. Nu vreau sa acuz pe nimeni, insa eu cred ca a murit cu zile. Daca s-a inecat cu voma, dupa cum se pare, cred ca putea fi salvat. Un fotbalist cu atatea meciuri la echpela nationale si controlat de medicii de acolo nu putea sa aiba probleme nedepistate. Chiar si noi am verificat fisele lui Alexandru, dar nu s-a gasit nimic in neregula", a spus Manea intr-o conferinta de presa.

Alexandru Iatan avea 19 ani si era elev la colegiul Mihai Viteazul din Ploiesti. El era legitimat la gruparea Astra Ploiesti, dar miercuri a fost imprumutat la formatia din Liga a II-a, Dunarea Giurgiu, pana la finalul sezonului pentru a avea sansa sa joace mai mult.

Dupa ce a parat mai multe lovituri de la 11 metri in timpul antrenamentului de miercuri dupa-amiaza, Iatan a cazut pe teren, iar medicii sositi nu au putut decat sa constate decesul. "A aparat mai multe lovituri de la 11 metri si apoi a cazut lat. Medicii nu au putut decat sa constate decesul. Era baiatul in poarta si a aparat un 11 metri, dar mingea l-a lovit in stomac. S-a ridicat, a mai aparat un 11 metri, a mai parat cateva lovituri, iar in cele din urma a cazut pe teren. S-au dus medicii la el, dar nu au mai avut ce face", a povestit antrenorul Marin Barbu de la Dunarea Giurgiu.

Fostul international de juniori va fi inmormantat astazi, in localitatea Plosca din judetul Teleorman, clubul Dunarea Giurgiu urmand sa asigure toate cheltuielile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.