Seful companiei detinatoare a drepturilor comerciale din Formula 1, Bernie Ecclestone, a afirmat ca echipa Renault poate parasi competitia in cazul in care se dovedeste ca Piquet jr. a primit ordin sa intre cu masina in zid pentru a-l ajuta pe colegul sau sa castige, informeaza The Times.
"Nu aveam nevoie acum de o astfel de intamplare. Cei de la Renault sunt foarte suparati si exista pericolul sa plece din acest sport. Sper sa nu fie asa, dar acest lucru se poate intampla. Nu pot sa spun acum ceea ce stiu. Stiu doar ca Flavio Briatore spune ca nu este nimic adevarat, iar FIA trebuie sa analizeze foarte bine aceasta situatie. Incearca sa gaseasca adevarul. Probabil ca vor fi foarte suparati daca afla ca acuzatiile sunt adevarate", a spus Ecclestone, conform NewsIn.

Comentariile oficialului vin dupa ce Federatia Internationala de Automobilism a anuntat ca a lansat o ancheta pentru ca pilotul Nelson Piquet Jr. este acuzat ca a intrat intentionat cu masina in zid in timpul Marelui Premiu de Formula 1 din Singapore, care a avut loc in luna septembrie a anului trecut.

Colegul sau de la Renault, Fernando Alonso, care a trecut pe la boxe inainte de producerea accidentului, a fost avantajat ca safety-car-ul a intrat pe circuit si nu s-au mai produs depasiri pentru o perioada, reusind sa castige cursa, desi a plecat la start de pe locul 15.

"Trebuie sa existe dovezi clare, desi este greu. Poate doar daca pe inregistrare i se cere sa abandoneze", a mai spus Ecclestone.

Sursa citata scrie ca Renault nu are sanse sa mai concureze in cazul in care FIA va decide ca echipa este vinovata, deoarece accidentul putea provoca decesul pilotului sau a altor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.