Comitetul Olmpic si Sportiv Roman (COSR) l-a numit in functia de director al Academiei Olimpice de Execelenta pe fostul secretar de stat din Ministerul Tineretului si Sportului, Octavian Bellu, relateaza NewsIn.
"In termen de o luna, Octavian Bellu impreuna cu Octavian Morariu, presedintele COSR si al Comitetului Executiv al forului olimpic roman, vor elabora programul Academiei Olimpice Romane si, totodata, vor restructura Comisia Tehnica Olimpica odata cu programul de pregatire olimpica pentru 2012 si 2016", se arata in comunicatul COSR.

Octavian Bellu a fost desemnat de Academia Recordurilor Mondiale drept cel mai de succes antrenor din lume, el avand in palmares 279 de medalii cucerite de gimnastele pe care le-a antrenat la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale si Europene. Dintre acestea, 16 sunt de aur si au fost obtinute de sportivele din lotul coordonat de Bellu impreuna cu Mariana Bitang la Jocurile Olmpice.

Octavian Bellu a fost secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, dar la data de 1 iulie a cerut sa fie eliberat din functie, motivand decizia sa prin faptul ca nu mai poate lucra in acest sistem. Cererea sa a fost aprobata de premierul Romaniei, Emil Boc, la data de 15 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.