Selectionerul Razvan Lucescu considera ca tricolorii ar trebui sa fie mandri ca vor juca la Paris in fata uneia dintre cele mai mari reprezentative ale lumii, insa trebuie sa se gandeasca doar la victorie.
"Pentru mine e o perioada frumoasa, avem doua jocuri cu Franta si Austria, iar in cazul primului, cred ca fiecare jucator sau antrenor implicat in el trebuie sa fie mandru. Nu poate fi nimic mai frumos decat sa evoluezi la Paris in fata unor jucatori care evolueaza la cele mai importante cluburi din lume. Aceste doua jocuri reprezinta pentru noi adevarate finale, trebuie sa le privim cu optimism. Insa, acum trebuie sa ne focalizam atentia pe cel de la Paris. Daca intram cu incredere, determinare si spirit de lupta putem obtine un rezultat bun", a declarat Lucescu, potrivit NewsIn.

Tehnicianul considera ca nu se afla in situatia de a face calcule de calificare la Mondialul din 2010, dar inca spera ca acest lucru sa se intample. "Nu e corect sa facem noi calcule, nu ne avantajeaza, sunt pe o pozitie care nu ne permite. Nici criteriile de departajare nu sunt in avantajul nostru, noi doar trebuie sa ne gandim ca putem obtine maximum din acest doua meciuri, nu la Campionatul Mondial".

Selectionerul a vorbit si despre situatia atacantului Adrian Mutu, care nu a evoluat pentru Fiorentina in campionat din cauza unor probleme musculare: "Mutu va fi prezent la reunirea lotului, iar daca e sanatos va juca in meciul cu Franta. Am auzit si eu ca nu a fost folosit din cauza problemelor musculare, dar din cate am inteles va fi apt. Vom vedea cand ne vom intalni". Lucescu e convins ca fotbalistul va trece peste problemele legate de datoria catre Chelsea, in valoare de peste 17 milioane de euro, in urma litigiului de la TAS. "Mie mi s-a parut foarte hotarat in ultima vreme, a mai trecut prin momente dificile si de fiecare data a iesit cu fruntea sus, poate mai puternic".

In incheiere, tehnicianul a precizat ca partida cu Austria, de miercurea viitoare, se va disputa pe stadionul Steaua, asa cum a fost programat initial, desi starea gazonului nu e buna. "Ne-a preocupat acest subiect, s-a pus problema schimbarii stadionului, insa in acel moment nu mai aveam voie sa schimbam orasul. Cum Giulestiul nu era in conditii grozave, iar pe Dinamo s-a intamplat acel incident, am decis sa ramanem pe Ghencea. Am luat legatura cu cei de acolo si mi-au spus ca la ora jocului gazonul va arata bine".

Partida Franta-Romania din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 se va disputa sambata de la ora 22:00 pe stadionul Saint-Denis. Patru zile mai tarziu, tricolorii vor intalni Austria, pe stadionul Steaua, de la ora 20:45.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.