Dinamo a castigat derby-ul Ligii I in fata Stelei, scor 1-0, si a urcat pe locul 2 in clasament, in timp ce ros-albastrii bifeaza al treilea meci consecutiv fara victorie pe teren propriu
Antrenorul Stelei, Cristiano Bergodi, a declarat, duminica, dupa derby-ul pierdut cu Dinamo, scor 0-1, ca ros-albii s-au impus datorita unei greseli a echipei sale si nu au fost superiori elevilor sai: "Mi s-a parut un joc destul de frumos, dar imi pare rau ca am pierdut pentru toti cei care au crezut ca putem obtine victoria. Dinamo a castigat din cauza unei greseli pe care am facut-o si nu cred ca a fost peste noi in acest meci. Terenul ne-a dezavantajat foarte mult, iar in repriza a doua ei s-au inchis foarte bine. Am dat de un zid la mijlocul terenului, de N'Doye. Am incercat sa jucam sa obtinem mai mult, dar nu s-a putut. Asta e", a spus Bergodi.

Tehnicianul a acuzat oboseala acumulata de elevii sai in acest inceput de sezon, avand in vedere faptul ca au disputat cu patru meciuri mai mult decat Dinamo, Liga Europa incepand mai devreme.

Italianul considera ca nu se poate vorbi despre diminuarea sanselor la castigarea titlului de campioana a Romaniei, dupa rezultatele din inceputul sezonului: "Per ansamblu, dupa perioada asta nu sunt multumit si vreau mult mai mult de la echipa. E adevarat, am mers bine in Europa, am ajuns in grupe, dar am facut pasi gresiti in campionat si nu e foarte bine. Oricum, nu se poate spune ca sansele la titlu au scazut, pentru ca acest campionat e foarte lung. Trebuie ca la finalul turului sa fim cat mai aproape de prima pozitie".

Referitor la declaratiile facute de patronul Gigi Becali, care l-a acuzat ca a gresit la pauza, cand l-a inlocuit pe Onicas cu Grzelak, Bergodi a afirmat: "Gigi Becali poate spune orice, dar eu nu ii raspund. Raspund insa pentru rezultat si pentru infrangere. Pe Grzelak l-am bagat la mijloc deoarece am crezut ca poate face mai mult, ca e mai tehnic. Pe benzi nu mai aveam unde sa il bag".

Gigi Becali: "N-a fost derby, ci un circ, dar si Bergodi a gresit"

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat la randul sau ca se astepta ca ros-albastrii sa piarda, deoarece echipa inca nu este o forta. Acesta sustine insa ca si Cristiano Bergodi a gresit, trimitandu-l pe teren pe Grzelak.
"Eu stiam, simteam ca nu avem forta, dar in curand vom avea garnitura completa, vor reveni Tanase si Toja. Nici nu am vazut-o pe Dinamo, a avut un corner, a dat un gol si gata. Doar Onicas a jucat de la noi. Bergodi a gresit, l-a bagat pe circar (n.r. Rafal Grzelak) si s-a dus naibii fotbalul. Stiam ce avem in curte, asta e! Dar asta n-a fost derby, ci un circ, aia numai de se aruncau pe teren, a fost de ras. Noi oricum am jucat mai bine ca ei, noi meritam sa castigam meciul", a spus Becali.

Conducatorul gruparii din Ghencea il considera pe mijlocasul polonez fara valoare si a anuntat ca nu isi va mai lasa subalternii sa faca transferuri. "Daca il aveam pe Tanase in locul lui Grzelak, era altfel, dar sunt si eu dobitoc daca ii las pe Argaseala si Mache (n.r. Marius Ianuli) sa faca transferuri. Eu nu il vad pe baiatul asta fotbalist", a opinat acesta.

STEAUA-DINAMO 0-1 - Rezumatul meciului:

Steaua: Tatarusanu - Golanski, Baciu (Ninu 27), Ghionea, P. Marin - Nicolita, Onicas (Grzelak 46), A. Ionescu, Szekely (Ochirosii 62) - Kapetanos, Surdu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L. Goian, Tamas, Pulhac - Torje (Diabate 83), L. Rus, N'Doye, Ad. Cristea (Zicu 71) - A. Cristea, M. Niculae (Danciulescu 71). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonase galbene: Golanski 45+1, Ghionea 86 / Tamas 29, A. Cristea 42, Torje 58; Arbitri: Mauro Bergonzi - Simone Ghiandai, Michele Giordano (toti din Italia); Stadion: Steaua; Spectatori: 21.321.

Cum s-a marcat golul: 0-1, min. 23: Tamas a reluat in poarta o minge respinsa gresit de apararea stelista, in urma unui corner.

Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a efectuat 9 modificari fata de meciul de joi, din Liga Europa, cu Slovan Liberec. Astfel, Dolha, Scarlatache, L. Goian, Tamas, Pulhac, Torje, Rus, N'Doye si Marius Niculae le-au luat locurile lui Matache, Molinero, D. Grigore, Moti, Diabate, Zicu, D. Kone, Bostina, respectiv Danciulescu. Doar Andrei si Adrian Cristea au inceput ca titulari ambele jocuri disputate de ros-albi in aceasta saptamana.

In minutul 42, Andrei Cristea a scapat singur cu Tatarusanu, dar asistentul de pe atacul lui Dinamo a semnalizat ofsaid. Atacantul a continuat faza, a inscris si a fost sanctionat cu cartonas galben. Reluarile TV au aratat ca asistentul italian a gresit, Petre Marin aflandu-se mai aproape de propria poarta decat dinamovistul.

Fanii stelisti de la Peluza Sud au preferat sa nu isi incurajeze favoritii pe parcursul jocului. In schimb, ei i-au contestat incontinuu pe patronul Gigi Becali si presedintele Valeriu Argaseala. Suporterii de la P eluza Nord si cei de la Tribuna a 2-a au aprins mai multe fumigene imediat dupa startul meciului, una dintre ele ajungand in teren si fiind aruncata in afara de Sorin Ghionea.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.