Protasov tace si face. Dupa trei zile de lucru in Ghencea, tehnicianul Oleg Protasov a tras primele concluzii. A analizat calitatile jucatorilor sai dupa ce a primit "un geamantan" de materiale cu jocurile Stelei. A programat zilnic, inainte de fiecare antrenament, sedinte video, disecand alaturi de "secundul" st. Stoica plusurile si minusurile echipei. A descoperit si "realitatile din iarba", dupa cum ii place sa spuna.

Cateva sedinte de pregatire i-au fost de ajuns. Concluzia? Pentru atacarea grupelor Ligii, el are nevoie de cel putin doi fotbalisti valorosi: un atacant si un mijlocas. Daca atacantul cautat pare polonezul Jacek Kosmalski, mijlocasul dorit ar putea fi Tiberiu Ghioane, de la Dinamo Kiev. in timp ce ofiterul de presa al clubului ucrainean a afirmat in mai multe randuri ca "jucatorul roman e in concediu. Patronul Surkis a explicat ca fotbalistul a fost invoit pentru o vacanta pe termen nelimitat. Are nevoie de timp pentru a se odihni dupa problemele pe care le-a avut", Tibi a fost acasa, la Brasov.

El a fost protagonistul unor "fenomene ciudate", a jucat fotbal cu pustii in curtea scolii Generale nr. 8, a fost luat cu ambulanta din acelasi loc, din cauza unei crize, a facut revolutie la o televiziune locala, fortand un interviu neprogramat. Daca pozitia clubului e de inteles, patronul incercand sa-l vanda sau sa-l imprumute, neavand deci nici un interes sa dea amploare cazului, jucatorul n-are nici o problema! E plecat acum intr-un alt concediu, la Bordeaux! Remarcat de mai mult timp de Protasov, care i-a urmarit atent evolutiile din Liga Campionilor, Tibi ar putea fi mijlocasul dorit in Ghencea.

Fotbalistul rebel poate acoperi toate posturile din zona centrala a terenului. Un argument suprem ce ar putea fi folosit de antrenorul ucrainean e faptul ca, daca e inteles de cel care il pregateste, Ghioane poate da randament maxim. Sub "biciul" regretatului Lobanovski, modelul lui Protasov, el era unul dintre cei mai buni oameni de la Dinamo! Lui Tibi i-ar putea fi redat gustul pentru sport, mai ales ca a fost auzit ca vrea sa se lase. in cazul in care se decide sa-l achizitioneze, Steaua ar putea opta pentru varianta unui imprumut, mai putin costisitoare, urmand sa achite, in parti egale, salariul anual primit la Kiev, 600.000 $. Daca va deschide negocierile cu Ghioane, Steaua ar putea trata si pentru Fl. Cernat, fotbalist agreat atat de Protasov, cat si de oficiali, MM Stoica fiind nasul lui.

Tiberiu Ghioane

* Data nasterii: 18 iunie 1981 (Targu Secuiesc).
* Cariera: FC Brasov (1999-2000 tur), Rapid (1999-2000 retur, 2000-2001), Dinamo Kiev (2001-prezent).
* Meciuri/ goluri in Divizia A: 17/ 1.
* Debut in Divizia A: 2 octombrie 1999, Rapid - FC Brasov 2-1.
* Meciuri/ goluri in campionatul Ucrainei: 85/ 11.
* Meciuri / goluri la nationala: 11/ 1.
* Debut la nationala: 26 februarie 2001, Romania - Ucraina 1-0
* Meciuri/ goluri in Liga Campionilor: 24/ 2.
* Palmares: campion al Ucrainei (2003, 2004), Cupa Ucrainei (2003, 2005).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.