Reprezentativa de polo a Romaniei a ratat calificarea in turneul semifinal al intrecerii organizate de FINA, dar va primi un cec de 15.000 de euro

La prima sa participare in Liga Mondiala, reprezentativa de polo a Romaniei poate spune ca a parasit intrecerea cu fruntrea sus, chiar daca s-a clasat doar pe locul al saselea in topul grupei B si a ratat calificarea la turneele semifinale ale competitiei organizate de FINA, la finele careia se acorda premii consistente. Din pacate, tricolorii au ratat accesul in faza urmatoare chiar in ultimul meci de la Stuttgart, fiind invinsi de selectionata Germaniei, cu scorul de 8-10, la capatul unei partide in care elevii antrenorului Vlad Hagiu au resimtit din plin ce inseamna sa joci cu gazdele in ultima zi.

De altfel, foaia oficiala arata clar "avantajul" nemtilor, Romania avand de trecut peste 18 faze de inferioritate numerica (n.n. - au fost sanctionate si cate doua eliminari in acelasi atac), in vreme ce, in ofensiva, a beneficiat doar de noua superioritati, din care a marcat de sase ori! In plus, echipa antrenata de fostul mare jucator Vlad Hagiu a terminat intalnirea fara trei titulari, Iosep , Edy Andrei si Kadar parasind bazinul in ultima repriza dupa ce au acumulat cate trei eliminari.

In urma acestei victorii Germania a adunat alte trei puncte la zestrea sa si s-a calificat, cu 12 puncte, la turneul semifinal de la Toronto, programat sa se deruleze in perioada 6-10 iulie, in vreme ce Romania a ramas doar cu opt puncte si a revenit in tara, unde-si continua pregatirile pentru participarea la Campionatul Mondial din Canada, care va debuta, pe 16 iulie, la Montreal.

Conform datelor oficiale, din grupa B s-au calificat in faza urmatoare Serbia&Muntenegru, Croatia, SUA, Germania si Italia, iar din grupa A, au obtinut accesul la turneele de peste Ocean selectionatele Ungariei, Spaniei, Canadei, Rusiei si Greciei. Totodata, cele zece echipe si-au asigurat bonusuri din partea FINA de 25.000 de euro, in vreme ce "eliminatele" Romania, Brazilia, China si Australia vor primi cecuri de cate 15.000 de euro.

"Obiectivul nostru major din acest an ramane Campionatul Mondial din Canada. Chiar daca nu am castigat mai multe meciuri in Liga Mondiala, pot spune ca ma bucur pentru evolutiile foarte bune ale stranierilor Iosep, Andrei, Kadar, Bonca si Radu Cosmin, dar si pentru faptul ca am castigat un portar la Nationala, Nenciu Bertini", a spus Vlad Hagiu, multumit de prestatia tricolorilor in meciurile cu Serbia&Muntenegru, SUA, Brazilia si Germania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.