Situatia in Divizia A tinde sa devina una disperata. In ciuda declaratiilor optimiste ale sefilor de la Liga si Federatie, fotbalul romanesc se indreapta spre colaps. La reluarea pregatirilor, jumatate din echipele de pe prima scena acuza grave probleme financiare si, in mod sigur, nici celelalte formatii nu se simt mai bine.

OTELUL GALATI, o echipa care, cel putin la nivel declarativ, promitea sa se bata in actualul sezon pentru Cupele Europene, este in pragul desfiintarii. "Tot ce s-a vehiculat in ultimele 6 luni se pare ca au fost gogosi umflate. Realitatea este alta, avem o echipa care nu stie pe ce se bazeaza atat timp cat jucatorii nu au contracte. Haos este cuvantul care exprima cel mai bine situatia de acum de la Otelul", a spus antrenorul Mihai Stoichita.

FC ARGES traverseaza si ea o criza financiara acuta, dupa ce mai multi actionari ai clubului au anuntat ca refuza sa mai sustina echipa in noul sezon. O decizie similara ar putea fi luata si de catre Consiliul Local Pitesti, un alt actionar al clubului. "Mai era loc de cateva transferuri, dar cei din conducerea clubului mi-au spus ca n-au mai fost bani", a declarat Sorin Cartu.

FCM BACAU, fara ajutorul lui Sechelariu, sta la mana Primariei, in acest moment fiind foarte greu sa se vorbeasca de un buget pentru sezonul 2005-2006. In situatii delicate se afla si cele trei nou-promovate.

JIUL PETROSANI si-a amanat reunirea, patronul Alin Simota luand in discutie chiar mutarea echipei in alt oras.

FC VASLUI este si ea la un pas de colaps, Adrian Porumboiu vrand sa-si retraga sprijinul financiar. De fapt, nu mai putin de 8 jucatori, Kajcsa, Nivaldo, Sylla, Popa, Berna, Balan, Tataru si Frunza, au refuzat sa se mai prezinte la echipa, nefiind de acord cu noile contracte propuse de club.

PANDURII, cu un lot subtire, il asteapta pe presedintele Consiliului de Administratie, Marin Condescu, sa revina din concediu pentru a vedea daca se gasesc bani pentru transferuri.

FC NATIONAL si SPORTUL STUDENTESC isi duc traiul cu greutate. Totusi, pentru cei din Cotroceni si Regie, a juca fara bani a devenit un mod de viata, insa problemele se acutizeaza de la un sezon la altul. Dan Petrescu este obligat sa fie de acord cu vanzarea mai multor jucatori pentru ca echipa sa supravietuiasca inca un an. Dramatic este faptul ca si Steaua are probleme financiare, dar de alta natura decat celelalte echipe. In aceste conditii, nu se poate vorbi de o competitie serioasa, avand in vedere ca majoritatea echipelor supravietuiesc de pe o zi pe alta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.