La Wimbledon, favoritii isi continua cursa spre ultimele runde ale turneului. Azi, incepand cu ora 15, competitia masculina isi va desemna semifinalistii.

Cel mai slab cotat dintre jucatorii care au atins sferturile de finala ale competitiei masculine este spaniolul Feliciano Lopez. Cap de serie numarul 26 acesta a reusit sa elimine 2 jucatori mai bine clasati. In turul al treilea el a trecut de favoritul numarul 5, rusul Marat Safin dupa care l-a intrecut si pe Mario Ancic din Croatia, cap de serie numarul 10, ambele meciuri fiind castigate de spaniol in numai trei seturi.

Dar drumul lui Lopez la Wimbledon s-ar putea incheia azi, cand joaca in sferturile de finala ale competitiei impotriva australianului Lleyton Hewitt. Acesta din urma, cas-tigator la Open-ul englez in 2002, l-a invins in turul al patrulea pe americanul Taylor Dent in patru seturi. Daca invinge, Hewitt va avea o intalnire foarte dificila in semifinale cu numarul 1 mondial, cel care isi doreste al treilea titlu consecutiv pe iarba de la Wimbledon, elvetianul Roger Federrer.

Dupa ce a trecut fara probleme de un alt spaniol, Juan Carlos Ferrero in optimi, Federer urmeaza sa joace azi cu Fernando Gonzalez, primul chilian care a ajuns in faza sferturilor de finala dupa Ricardo Acuna in 1985. Argentinianul David Nalbandian s-a calificat si el in sferturi. In tururile trei si patru ale turneului el i-a eliminat pe ceilalti doi pusti minune ai tenisului mondial, ramasi in competitie dupa infrangerea lui Rafael Nadal. Britanicul Andrew Murray si francezul Richard Gasquet au fost pe rand surclasati de Nalbandian spre marea dezamagire a spectatorilor prezenti in tribunele arenelor de la Wimbledon.

Dar in sferturi, argentinianul va avea parte de o intalnire mult mai dificila impotriva suedezului Thomas Johansson. In ce-a de-a patra partida a sferturilor, finalistul de anul trecut, Andy Roddick va juca cu cel care l-a elimi-nat pe Victor Hanescu in turul doi al turneului, francezul Sebastian Grosjean.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.