Cupa Confederatiilor isi va desemna astazi castigatoarea. Asa cum si-a dorit toata lumea, Brazilia si Argentina vor lupta cu trofeul pe masa. "Pentru noi este un meci foarte important si speram sa plecam acasa cu trofeul in bagaje. Ii respectam pe argentinieni, dar noi vom iesi pe gazon si ne vom face jocul obisnuit. Principala noastra tinta va fi aceea de a pleca acasa fericiti. Argentina este o echipa mare, iar faptul ca sunt principalii nostri rivali va face meciul si mai interesant", a spus, ieri, starul brazilian Ronaldinho.

Acesta a fost completat de catre colegul sau Ze Roberto care a spus ca Brazilia nu are voie sa piarda in fata argentinienilor. "Am vazut Argentina in partida cu Mexic si cred ca sunt foarte experimentati. De fapt, acesta este punctul lor forte. La acest nivel nu conteaza ca am avut o zi in plus de odihna. Argentina va depasi acest mic inconvenient si se va motiva la maxim", a comentat Ze Roberto.

Chiar daca Brazilia a avut o zi in plus de relaxare, tehnicianul argentinian Pekerman spune ca acesta nu este un dezavantaj pentru formatia sa. "Chiar daca am avut mai putin timp la dispozitie pentru refacere, nu imi fac probleme. Echipa mea este tanara si ambitioasa si sunt convins ca va fi in forma la ora partidei", a spus Pekerman.

Finala mica, care se va disputa tot astazi, va opune selectionatele Mexicului si Germaniei. "Inca nu avem potentialul sa invingem numele mari ale fotbalului mondial. Suntem foarte aproape sa ne putem bate egal de la egal cu Brazilia si Argentina, dar va mai dura pana ajungem acolo. In partida cu Brazilia, de exemplu, am jucat foarte bine. Faptul ca, la final, fanii ne-au aclamat mi-a demonstrat ca am avut o evolutie buna", a precizat Ballack inaintea meciului cu Mexic.

De partea cealalta, mexicanii au alte probleme decat aceea a finalei mici. Dupa ce doi fotbalisti au fost prinsi dopati, Mexicul este anchetat de Comisia de Disciplina si ar putea fi exclus de la Cupa Mondiala din 2006. "Neglijentele de care a dat dovada federatia mexicana nu sunt compatibile cu functionarea unei organizatii profesioniste", a declarat Blatter, care nu a dorit sa se pronunte asupra excluderii reprezentativei Mexicului.

In alta ordine de idei, pentru actuala editie a Cupei Confederatiilor, Germania a vandut nu mai putin de 570.000 de bilete, iar stadioanele au avut un grad de ocupare de 80 la suta. In Germania, aproximativ 10 milioane de oameni au urmarit la televizor, in medie, o partida de la Cupa Confederatiilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.