Sport 2 Iulie 2009 23:48
Potrivit dosarului de la CNSAS, intre 1984 si 1986, actualul vicepresedinte al LPF ar fi dat un numar "de peste 20 de informari catre Securitate. Din 1969 a fost informatorul Militiei. Din 1984 a fost racolat de Securitate. Numele conspirativ al lui Alexandru Boc era "Costel Alexandrescu si "vana cetateni straini.
La 24 noiembrie 1984, pe un document notat in coltul din stanga sus "Departamentul Securitatii Statului, Securitatea Municipiului Bucuresti”, aparea notat de mana: "Sa fie luate masuri de verificare complexa a sa”. Indicatia venea in urma intocmirii unui raport cu propunere de recrutare in calitate de informator al lui "Costel Alexandrescu”.

Nume conspirativ al „numitului Boc Ioan Alexandru”. Nimeni altul decat actualul vicepresedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Pana in 30 iunie 1986, cand aceiasi angajati ai Securitatii completau un alt raport de propunere, de data aceasta de incetare a colaborarii cu sursa, Boc a oferit "peste 20 de informari cu valoare operativa”, intr-o majoritate covarsitoare, privind activitatea cetatenilor straini cu care intra in contact.

Relatia lui Alexandru Boc cu Securitatea a fost in permanenta una croita pe sistemul urmarit-urmaritor.

"Costel Alexandrescu” oferea rapoarte informative, insa era, in acelasi timp, filat, tragand dupa sine mostenirea unei activitati infractionale ce bulversa, nu de putine ori, autoritatile: trafic cu aur si benzina, detinere de valuta si violenta domestica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.