Sport 2 Iulie 2009 23:43
Salariile din fotbalul romanesc se duc in jos. Dupa ce Gigi Becali a anuntat ca cel mai mare contract la Steaua va fi de 120.000 de euro, dinamovistul Cristi Borcea a spus ca el nu va mai da mai mult de 100.000 de euro pe an vreunui fotbalist.
Pana atunci, Marius Niculae are cel mai mare salariu dintre jucatorii din Liga I, 500.000 de euro. Aceeasi suma este primita si de Dan Petrescu, antrenorul care a adus titlul Unirii Urziceni.

Fotbalul a devenit o adevarata industrie in ultimii ani. Faptul ca cei care activeaza in acest domeniu castiga mult mai multi bani decat “oamenii obisnuiti” nu mai este o surpriza pentru nimeni.

Totusi, din cauza crizei economice mondiale, salariile din fotbalul autohton au o tendinta descendenta. Patronii de cluburi si-au dat seama ca s-au aruncat cu capul inainte in anii trecuti, atunci cand au dat tot mai multi bani, iar acum incearca sa repare “greseala”.

Banii primiti de conducatorii LPF si FRF sunt putini, comparativ cu salariile fotbalistilor si antrenorilor. Dumitru Dragomir primeste 15.000 de euro pe luna, adica 180.000 pe an.

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, prezent la Adunarea Generala a LPF, a precizat ca el a propus suma salariului presedintelui LPF Dumitru Dragomir . "Nu credeti ca merita? Ne-a luat 35 de milioane, ne-a mai adus suplimentar inca 2-3 milioane."


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.