Sport 1 Iulie 2009 16:58
Fostul director al SRI, Radu Timofte, crede ca dezvaluirile legate de fotbalistii Popescu, Boloni si Camataru privind colaborarea lor cu Securitatea reprezinta doar inceputul unei serii mai ample. Cu toate acestea insa, Timofte este de parere ca dezvaluirile nu vor avea decat consecinte negative asupra imaginii Romaniei, in ansamblu, pentru ca majoritatea vedetelor sportului au semnat sub santaj si nici nu au, in general, statut de persoane publice, in acest moment.
Intr-o declaratie acordata Inpolitics, Radu Timofte sustine ca exista un numar relativ mare de sportivi de renume - unii de nivel international - care au semnat angajamente cu fosta Securitate si al caror nume ar putea sa apara in perioada care urmeaza, dar considera ca acest lucru este irelevant pentru biografiile celor in cauza.

"E pacat sa se intample asa si sa fie afectata imaginea unor oameni care au facut enorm pentru Romania, din cauza unor gesturi de acum 20-30 de ani, facute sub o presiune maxima, pentru ca marii sportivi nu au semnat, din ce stiu eu, de bunavoie angajamente cu Securitatea" afirma fostul director al SRI. "Cel mai adesea au fost santajati ori s-a profitat de tineretea si lipsa lor de experienta" a mai spus Timofte, subliniind ca un sportiv de performanta, spre deosebire de alte categorii, isi putea rata complet cariera daca nu i se permitea, sa zicem, participarea la competitii internationale.

CNSAS, despre cazul Gica Popescu: Informatiile aparute in presa sunt reale

Gica Popescu: 'Nu am fost colaborator al Securitatii, am semnat doar o hartie in interes national'


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.