Sport 1 Iulie 2009 14:12
Fostul presedinte al CCA, Ion Craciunescu, a declarat ca inainte de anul 1989, toti arbitrii care conduceau meciuri in strainatate trebuiau sa depuna o nota explicativa la Securitate dupa revenirea in tara in care explicau toate detaliile deplasarii lor.
"Pasapoartele stateau la FRF, nu la noi. Atunci cand ne intorceam din strainatate, trebuia sa dam explicatii pentru tot ce am facut acolo, era ceva normal, cum ar fi acum sa depui o cerere sa ti se elibereze pasaportul. Era o obligatie de serviciu, trebuia sa scrii cu cine te-ai intalnit, cu ce scop ai fost acolo, daca ai fost contactat de romani sau daca s-a discutat despre tara noastra. Eram obligati sa scriem asa ceva. Aceasta era uzanta, nu eram informatori. Acum depinde si de caracterul fiecaruia", a declarat Ion Craciunescu la Realitatea FM, potrivit NewsIn.

Acesta afirma ca toata documentatia era depusa la un departament special al Federatiei Romane de Fotbal. "Nici nu stiam cum se face o nota informativa, primeam indicatii despre ce trebuie sa relatezi. Le depuneam la FRF, la un departament de acolo, si ne luam pasaportul".

Fostul mare arbitru roman a comentat si situatia lui Gica Popescu, despre care s-a scris ca ar avea dosar de informator al Securitatii, fiind convins ca scandalul a fost creat pentru a-l opri din cursa pentru sefia FRF. "Nu stiu daca e simpla coicindenta sau nu pentru ca imi aduc aminte atunci cand a candidat acum cati ani, cu patru luni inainte a aparut problema cu fiscul. Acum mai sunt sapte luni pana la alegeri. Eu am vazut documentele pe care le-a prezentat Gica Popescu, il stiu, sunt prieten cu el, dar nu il cred ca ar fi in stare sa faca rau cuiva. Am vazut si notele explicative, erau niste lucruri normale", a conchis Ion Craciunescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.