Argentina si Brazilia sunt cele doua echipe care isi vor disputa maine locul 1 in finala Cupei Confederatiilor, competitie care se desfasoara in aceste zile in Germania. Este o finala sud-americana, anticipata, in care brazilienii au sansa sa razbune infrangerea suferita in iunie cand Argentina a castigat cu 3-1, meciul care i-a asigurat un loc la Campionatul Mondial din 2006.

Brazilia a fost prima calificata in finala dupa ce a reusit sa treaca de selectionata Germaniei in semifinalele competitiei. Actualii detinatori ai titlului mondial, brazilienii pareau extenuati inca de la meciul din grupa cu Japonia, echipa in fata careia nu au reusit decat un egal. In fata suporterilor echipei gazda, brazilienii au dat dovada de curaj din punctul de vedere al antrenorului Parreira, si au reusit sa marcheze un gol mai mult decat germanii.

Comisia Tehnica a FIFA l-a desemnat pe atacantul brazilian Adriano cel mai bun om al meciului Germania-Brazilia (2-3), jucatorul reusind sa marcheze doua goluri in acesta partida. Celalat gol al campionilor mondiali a fost inscris de Ronaldinho dintr-un penalty obtinut tot de Adriano. "Sunt foarte multumit de prestatia echipei mele. Am aratat calitati tehnice, dar am jucat si cu multa daruire", a spus dupa meci selectionerul brazilian Carlos Alberto Parreira, care s-a aratat foarte increzator in capacitatea echipei sale de a castiga Cupa Confederatiilor.

Multumit de evolutia echipei sale a fost si antrenorul german, Juergen Klinsman, in pofida faptului ca echipa condusa de el a pierdut acest meci. Prima competitie oficiala la care a participat Klinsman in calitate de selectioner a dovedit ca echipa sa poate reveni in elita fotbalului mondial. Mijlocul si atacul echipei s-au ameliorat, dar Germania are in continuare probleme in partea defensiva.

In cea de-a doua semifinala, Mexicul si-a incheiat seria de 20 de meciuri fara infrangere. Selectionata condusa de argentinianul Ricardo Lavolpe, a pierdut dar numai dupa executarea loviturilor de departajare, meciul disputat in compania Argentinei. Alberto Medina reusise sa deschida scorul in ultimul minut al primei reprize a prelungirilor, dar sperantele mexicane de a ajunge in finala competitiei au fost spulberate de reusita lui Luciano Figeroa dupa numai 7 minute.

Prima serie de penalty-uri s-a incheiat cu 10 reusite din 10 posibile, dar sutul lui Ricardo Osorio, al saselea penalty a fost aparat de portarul argentinian, German Lux, iar Esteban Cambiaso a transformat ulterior si Argentina s-a calificat in finala. Marea performata a Mexicului, care a reusit sa invinga Brazilia in faza grupelor, a dovedit ca la mondialele de la anul va fi una din pretendentele la un loc printre fruntase.

Dar evolutia echipei a fost umbrita si de scandalul de dopaj in care au fost implicati jucatorii Aaron Galindo si Salvador Carmona, si de comportamentul oficialilor mexicani, care initial nu au vrut sa recunosca greseala fotbalistilor. FIFA a anuntat ca nu exclude varianta sanctionarii federatiei mexicane, dupa ce va primi din partea federatiei o explicatie detaliata in privinta procedurii in urma careia cei doi au fost exclusi din lotul Mexicului, pe 22 iunie, iar sanctiunea ar putea merge pana la excluderea selectionatei din preliminariile pentru mondialele de la anul.

Finala mica a Cupei Confederatiilor se va disputa intre Germania si Mexic. Ocupanta locului trei se hotaraste pe stadionul din Leipzig.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.