Cea de a doua zi de luni a turneului de la Wimbledon, cand se desfasoara toate meciurile din turul 4 (optimile de finala), are toate sansele sa devina cea mai interesanta zi a intregii competitii. Una din surorile Williams a plecat acasa, dar principalii favoriti sunt in continuare in lupta. Rusia spera la o finala intre doua jucatoare din acesta tara.

Serena Williams a pus punct unei saptamani dezastruoase si a ratat sansa de a se intalni cu sora sa in optimile de finala ale turneului. Dupa ce Venus a trecut in doua seturi de Daniela Hantukova din Slovacia, Serena a asteptat o dupa-amiaza intreaga sa intre pe terenul central pentru a juca meciul sau din turul 3.

Pana la urma, disputa nu a mai avut loc pe arena centrala pentru ca meciul dintre argentinianul David Nalbadian si britanicul Andy Murray s-a prelungit. S-a hotarat atunci ca disputa dintre Serena si jucatoarea de 30 de ani Jill Craybass sa se joace pe terenul numarul 2, arena supranumita si "cimitirul campionilor". Pe "cimitir", cea care detine doua titluri la Wimbledon a fost invinsa cu 3-6, 6-7 de Craybas, numarul 85 in clasamentul mondial si spera acum ca sora sa-i razbune infrangerea.

Pe arena centrala, Andy Murray, favoritul publicului, era incet-incet parasit si de putere si de suportul audientei, care incepuse sa migreze catre a doua arena pentru a vedea cum pierde Serena. Desi se impusese in primele doua seturi, britanicul de 18 ani, numarul 312 in clasamentul modial, nu a reusit sa-si pastreze avantajul in fata lui Nalbadian si a cedat urmatoarele trei seturi. In optimi, Nalbadian va intalni un alt tanar jucator, Richard Gasquet din Franta. Acesta a trecut in turul 3 de Gilles Muller din Luxemburg, cel care eliminase in turul anterior noua revelatie a tenisului pe zgura, Rafael Nadal.

Roger Federrer isi continua drumul spre al treilea titlu la Wimbledon. El il va intalni in optimi pe un alt jucator de zgura, spaniolul Juan Carlos Fererro, care are in palmares un titlu la Roland Garros, dar care de la castigarea acestui turneu, acum doi ani, se afla in continua scadere de forma. Finalistul de anul trecut, Andy Roddick si-a asigurat si el un loc in optimi dupa ce a trecut de rusul Igor Andeev si va juca cu Guillermo Corria.

In competitia feminina, Maria Sarapova lupta si ea pentru pastrarea titlului cucerit anul trecut. Sarapova, care nu a cedat nici un set in acesta competitie, va juca in optimi cu o frantuzoaica care detine acelasi record: Nathalie Dechy, cap de serie numarul 16. Rusoaica se adauga pe lista celor sase jucatoare din Rusia inca prezente in turneu. Svetlana Kuznetova, Anastasia Myskina, Elena Dementieva, Nadia Petrova si Elena Likhovteseva alaturi de Sarapova fac din Rusia tara cu cei mai multi jucatori prezenti in acesta faza a turneului .

Numarul 1 mondial in clasamentul feminin, Linsday Davenport, va juca cu Kim Clijters. Pe iarba, cele doua nu s-au mai intalnit decat o singura data, la Wimbledon, in 2001, atunci cand Clisters a castigat in doua seturi 6-1, 6-2. Acum, Davenport se declara mai increzatoare in puterea sa de a invinge pe iarba, suprafata care i se potriveste cel mai bine.

Ea este surprinsa ca a reusit sa o invinga pe Clisters, fosta numar 1 mondial, tocmai pe zgura de la Rolland Garros in cursul acestui an.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.