Antrenorul ucrainean Oleg Protasov a sosit ieri in Romania, urmand sa semneze un contract cu gruparea Steaua Bucuresti, in vederea preluarii conducerii tehnice a campioanei Romaniei.

La sosirea pe Aeroportul "Henri Coanda", Protasov a refuzat sa raspunda intrebarilor reprezentantilor mass-media, precizand ca va face acest lucru astazi, dupa semnarea contractului cu FC Steaua. "Pastrati-va intrebarile pentru maine (n.r.-azi), nu pot vorbi acum. Sa asteptam sa semnez contractul si apoi vom vorbi. Lasati-ma sa plec", a spus Protasov, care a revenit de la Atena. In cursul saptamanii trecute, Oleg Protasov a ajuns la un acord cu conducerea FC Steaua privind semnarea unui contract pe o perioada de doi ani, avand ca obiectiv castigarea campionatului si patrunderea in grupele Ligii Campionilor. Tehnicianul ucrainean il va avea ca secund pe Stefan Stoica, fostul sau coechipier de la Veria.

Potrivit presei ucrainene, Oleg Protasov va castiga in cele doua sezoane de contract cu Steaua suma de 627.000 de dolari. "Romanii cautau un antrenor si s-a ajuns ca persoane apropiate mie sa intre usor-usor in discutii cu reprezentanti ai Stelei. Apoi, am fost sunat si mi s-a propus sa discutam oportunitatea de a antrena in Romania. Am fost de acord sa negociem, iar in ziua urmatoare, presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, ajungea deja la Atena. Ne-a fost de ajuns o ora pentru a regla toate problemele", a spus Protasov pentru presa din Ucraina.

Dupa ce acum o saptamana, Protasov si-a dat acordul de principiu pentru a sta pe banca tehnica a Stelei, astazi, tehnicianul ucrainean isi va pune semnatura pe contract. Intr-o caracterizare facuta gruparii din Ghencea, Protasov a declarat pentru ziaristii ucraineni ca la Steaua sunt fotbalisti tineri, de perspectiva. De asemenea, noul tehnician este hotarat sa achizitioneze cativa fotbalisti, cel mai probabil din Romania. Chiar daca Ucraina este invadata de romani, Protasov a spus ca este exclus ca ucrainenii sa vina sa evolueze in Romania, din cauza ca aici salariile sunt prea mici.

In alta ordine de idei, Steaua este interesata de transferul jucatorului polonez la echipa Polonia Varsovia, Jacek Kosmalski, informeaza editia electronica a ziarului "Glosie Szczecinskim". In varsta de 29 de ani, atacantul a jucat in 20 de partide si a marcat sase goluri. El a mai evoluat si in patru partide din Cupa Poloniei, competitie in care nu a reusit sa inscrie. Conform ziarului sus-amintit, atacantul polonez se mai afla in tratative cu formatiile KS Cracovia, Wisla Plock, Zaglebie Lubin, precum si cu echipe din Ucraina si Rusia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.