Statistica cel putin ingrijoratoare pentru oficialii si suporterii Universitatii Craiova! Anul trecut, dupa incheierea turului campionatului 2003-2004, FC Oradea, Ceahlaul si Petrolul se aflau pe pozitii retrogradabile in Divizia A. Cand s-a tras linie dupa 30 de etape, acestea au fost echipele care au retrogradat in Divizia B! Pe 20 decembrie 2003, "juvetii" se aflau pe locul 4 in clasamentul primei divizii, cu mandria de a fi "campionii provinciei". In acest an, Universitatea traieste cea mai mare rusine din istorie. Ea este detinatoarea "lanternei rosii", platind tribut, in acest fel, luptelor de la nivelul conducerii si unei campanii paguboase de transferari. De altfel, echipa din Banie este protagonista celei mai mari schimbari de loc din clasamentele celor doua tururi, urmata de Apullum Alba Iulia, cu o cadere de 9 pozitii (locul 14 in 2004, fata de locul 5 in 2003). Singura echipa care si-a pastrat locul in clasament (12) este FC Arges.

In top, aceleasi doua echipe, Steaua si Dinamo, numai ca ordinea este inversa fata de anul trecut. "Cainii" si-au dobandit in fiecare an pozitia invingand in ultima etapa la diferenta de scor de care aveau nevoie (cu 7-0, in 2003, pe Ceahlaul, si cu 4-0, in 2004, pe FC Arges). Daca, in actualul campionat, "militarii" au inregistrat o crestere in joc (mai multe puncte cucerite, mai multe victorii, mai multe goluri marcate), jucatorii echipei din Soseaua "Stefan cel Mare" au avut un tur salvat doar de... evolutiile neconvingatoare ale contracandidatelor. Slabiti in compartimentul median prin plecarea lui Alexa, dar si fara motivatie, dupa ce castigasera eventul in sezonul precedent, dinamovistii au pierdut 6 partide din 15. Decaderea lui Dinamo, care nu este asa de evidenta in clasament, dar se vede in joc, poate fi cauzata si de indisciplina care si-a facut "cuib" in "Groapa". Tentative de greva, nopti petrecute in baruri si multa indolenta au facut ca Andone sa fie, in multe momente, neputincios.

A treia mare pretendenta la titlu, Rapid, a avut un parcurs oarecum asemanator cu cel de anul trecut, in timp ce marea castigatoare a comparatiei intre ierarhiilor celor doua tururi de campionat este FC National, care a urcat de pe locul 9 pe 3.

Actuala editie este mai echilibrata

Clasamentul turului ne arata ca editia 2004-2005 a campionatului Diviziei A este mai echilibrata decat precedenta. Cu exceptia diferentei de 19 puncte, care se mentine, intre prima si ultima clasata, grupul de echipe care se lupta pentru un loc pe podium este mai compact decat anul trecut. Daca la jumatatea sezonului trecut distanta dintre echipele de pe primele trei locuri si celelalte era de 6 puncte, acum, pe langa Steaua, alte cinci formatii, dintre care patru sunt la egalitate de puncte, aspira la calificarea in cupele europene.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.