Clubul Juventus Torino a fost condamnat de tribunalul civil din Torino la plata unei sume de 100.000 de euro unui suporter al formatiei AS Roma, ranit la mana de explozia unei fumigene.

Instanta a apreciat ca, in conformitate cu Codul civil, clubul Juventus Torino este responsabil, deoarece nu a luat toate masurile necesare pentru a-l proteja pe suporterul roman. Cazul dateaza din 6 mai 2001, de la meciul din campionatul Italiei, Juventus Torino - AS Roma, scor 2-2, disputat pe Delle Alpi. Suporterul nu s-a putut indeparta la timp de locul exploziei, deoarece avea piciorul in gips. El a fost grav ranit la mana dreapta, unde a suferit fracturi multiple, iar un deget i-a fost amputat.

Decizia nu a fost contestata de catre oficialii clubului torinez. Mai mult, printr-un comunicat dat publicitatii pe site-ul oficial al clubului, Juventus dezaproba orice astfel de manifestare si considera ca, pentru a preveni cat mai bine aceste incidente, ar trebui ca materialele pirotehnice sa fie interzise pe arenele italiene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.