Martine Delaney, un barbat in varsta de 47 de ani, care a fost supus in urma cu doi ani unei operatii de schimbare a sexului, a primit permisiunea Federatiei Australiene de Fotbal de a evolua intr-o echipa feminina.

Cotidianul "The Age" noteaza ca Delaney a jucat intre 1970 si 1990 la echipa masculina Metro Claremont, iar in prezent este legitimat la Clarence United, formatie cu care va evolua in prima liga feminina din Australia. "Ar fi fost o mare lovitura pentru mine daca federatia ar fi decis ca nu am drept de joc. Majoritatea persoanelor care se afla acum la conducerea cluburilor si in federatie sunt barbati alaturi de care am jucat acum 20 sau 25 de ani. M-am gandit ca multi dintre ei ar putea sa ma recunoasca - si au facut-o", a comentat Delaney.

Martine este convins ca echipa sa nu va fi favorizata deoarece are in componenta un barbat, deoarece varsta isi spune cuvantul si, mai mult, a pierdut masa musculara si putere de cand a inceput sa ia estrogen. "Acasa, cel care deschide borcanele de dulceata este partenerul meu. Multe femei alaturi de care am jucat sunt mai mari si mai puternice decat mine", a spus Delaney.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.