Echipa texana si-a adjudecat ieri dimineata cel de-al treilea titlu NBA din ultimii sapte ani. San Antonio Spurs reintra astfel in posesia inelelor de campioni cucerite anterior in 1999 si 2003. Adversara sa, Detroit Pistons, campioana de anul trecut, a impins finala in meciul decisiv, insa in fata propriului public, "pintenatii" din San Antonio au fost, pur si simplu, mai buni.

Interesant e faptul ca San Antonio Spurs au cucerit anterioarele trofee NBA in anul imediat urmator de dupa declinul unor colosi ai ligii profesioniste nord-americane. In 1999, San Antonio Spurs a fost acolo pentru a profita de destramarea imperiului Chicago Bulls, team-ul care monopolizase ultimele sase sezoane in NBA.

Cu o echipa mereu echilibrata, cei de la Spurs au reusit sa intrerupa in 2003 dominatia impusa de celebra Los Angeles Lakers. Dirijata de pe banca tehnica de Phil Jackson, antrenorul care a condus Chicago Bulls in perioada celor sase titluri consecutive, Los Angeles Lakers a domnit asupra NBA-ului timp de trei ani. In 2003, cei de la Spurs au invins in finala pe Seattle Supersonics, profitand de aceasta data de pe urma caderii celor de la Lakers.

Anul acesta a fost din nou unul de regularitate pentru echipa din San Antonio. Au incheiat sezonul regulat pe locul doi in conferinta de vest, in spatele celor de la Phoenix Suns si au inceput lupta pentru titlu. In play-off Spurs au trecut in prima faza de Denver Nuggets in cinci meciuri, a cedat doua meciuri in turul urmator in fata adversarilor din finala din 2003, Seattle Supersonics, si au ajuns in finala dupa ce au invins-o pe Phoenix Suns tot in cinci partide. Finala in fata celor de la Detroit Pistons, campioana din sezonul anterior, a fost una echilibrata.

Spurs si-au luat repede adversarii la rost si conduceau in primele doua meciuri disputate la SBC Center din San Antonio. Au urmat doua meciuri in "orasul motoarelor" in care Pistons si-au recalibrat motoarele relansand finala. Detroit Pistons au trebuit sa revina de fiecare data, reusind insa sa impinga finala in decisiv. Acesta s-a disputat la San Antonio si gazdele au profitat din plin de aportul publicului. A fost o inclestare extrem de stransa in care s-au inregistrat numai in prima repriza noua schimbari ale echipei in avantaj si unsprezece momente de egalitate.

Pistons conduceau la pauza cu 39-38, insa s-au confruntat inca din debutul celei de-a doua parti cu imposibilitatea folosirii catorva dintre titulari, tintuiti pe banca din cauza greselilor personale. San Antonio a inceput sa-si impuna jocul in sfertul patru, clipa din care n-a mai fost condusa nici un moment. Scorul final de 81-74 a incoronat-o din nou campioana pe San Antonio Spurs. Tim Duncan a fost desemnat cel mai bun jucator (MVP - Most Valuable Player), dupa ce a inscris 25 de puncte si a contribuit defensiv cu 11 recuperari. Lui i s-au alaturat argentinianul Manu Ginobli cu 22 de puncte si veteranul Robert Horry cu 15. De la oaspeti, cel mai bun marcator a fost Richard Hamilton cu 15 puncte.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.