Acuzat de indisciplina si lipsa de respect fata de nationala, dupa ce a parasit cantonamentul inaintea partidei cu Olanda, Mirel Radoi a fost suspendat, ieri, de Comisia de Disciplina a FRF, pe patru etape din Divizia A si amendat cu 1.350 de euro. Steaua a anuntat ca va face apel la aceasta decizie in termen de 5 zile. La aflarea verdictului, patronul Stelei, Gigi Becali (foto mic), a reactionat dur:

"La FRF este o cloaca de nenorociti, niste hahalere! Voi vorbi cu jucatorii si, daca vor fi solidari cu Radoi, atunci vom trimite un document la FRF in care vom anunta ca fotbalistii de la Steaua nu mai vor sa joace in echipa nationala!". Becali a continuat: "As vrea sa vina generatia asta de aur. Sa vina Gica Popescu presedinte, poate asa se va schimba ceva!".

"Piti e prea mic sa ma razboiesc cu el"

Latifundiarul din Pipera nu l-a scapat din vedere nici pe selectionerul Victor Piturca: "Piti a devenit dusmanul meu. Nu i-a picat bine ca Steaua a luat campionatul, poate ca de-asta a tacut doua saptamani pana sa vorbeasca de Radoi. Sa vada daca luam noi titlul sau nu. O sa vada el cand va veni Gica Popescu la FRF si Hagi antrenor la nationala! El o sa ajunga probabil la Craiova. Dar e prea mic pentru mine ca sa ma razboiesc cu el".

Suspendat, dar cu salariu de 300.000 de dolari pe an

Becali a spus ca s-ar putea ca finul sau, Mirel Radoi, sa aiba un salariu de 300.000 de dolari anual, cel mai mare avut vreodata de un fotbalist din Divizia A. "Depinde de firmele care vor sponsoriza Steaua, el va fi platit din sponsorizari, suma ridicandu-se cam la 300.000 dolari pe an", a martursit Gigi.

I se va deschide si dosar pentru dopaj

Presedintele Comisiei de Disciplina, Doru Viorel Ursu, a declarat ca, in urma informatiilor aparute in presa, ar putea deschide mai multe dosare in cazul Radoi, intre care si "unul de dopaj", dar si de "ascundere a adevarului si chiar tainuire de probe". "Gazeta Sporturilor" a scris, vineri, ca Radoi a fost supus, dupa ce a parasit cantonamentul nationalei, unui tratament cu Depo-Medrol la clinica Isokinetic din Bologna. Depo-Medrol este un medicament care contine metilprednisolon, substanta aflata pe lista produselor interzise. Directorul sportiv al clubului Steaua, Valeriu Argaseala, a confirmat ca Radoi a fost tratat cu medicamentul respectiv. Secretarul general adjunct pe probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru, sustine insa ca fotbalistul nu este vinovat pentru tratamentul urmat la clinica din Italia, dar clubul Steaua trebuia sa anunte FRF si FIFA de folosirea medicamentului respectiv. "Referitor la tratamentul urmat, in mod normal Radoi nu e vinovat, dar Steaua trebuia sa informeze FIFA prin FRF despre tratamentul urmat de Mirel Radoi in Italia", a mai spus Bivolaru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.