Finala Cupei Romaniei la rugby, Steaua-Dinamo, nu s-a terminat fara a avea un epilog la Comisia de Disciplina a Federatiei, cea care a analizat gravele incidente petrecute - ca de obicei, am putea spune - la intalnirile dintre cele doua formatii. Nu mai putin de 56 de etape de suspendare a dictat comisia, aceasta fiind una dintre cele mai drastice pedepse de pana acum.

Cel mai afectat a fost jucatorul echipei Dinamo Cosmin Ratiu, care a fost suspendat 12 etape dupa ce a lovit cu piciorul in cap un adversar cazut la pamant. Ratiu a primit cea mai drastica sanctiune dintre toate cele dictate de comisia FRR, dupa lovitura aplicata stelistului Bogdan Zebega in minutul 38 al partidei in urma careia Steaua a castigat Cupa Romaniei.

In urma incidentelor ce au urmat acestui moment, jucatorul dinamovist Andrei Romanov a primit zece etape de suspendare, pentru lovire cu piciorul la corp, in timp ce coechipierul sau, Vasile Ghioc, a fost suspendat doar doua etape, pentru lovirea cu pumnul a unui adversar, avand circumstante atenuante. In tabara adversa stelistul Madalin Baraulea va lipsi de la urmatoarele opt meciuri ale echipei sale, dupa ce pedeapsa de patru etape de suspendare, dictata pentru lovire cu pumnul, a fost dublata, fiind vorba despre un caz de recidiva. Tot patru etape au fost suspendati alti doi jucatori stelisti, Ion Paulica si Marcel Mihalache.

Antrenorii celor doua formatii, Mircea Paraschiv (Dinamo) si Marin Mot (Steaua), au fost suspendati cate opt etape pentru cazuri repetate de duritati si acte de indisciplina ale echipelor lor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.