Sport 3 Iunie 2009 00:11
Sorana Carstea, prima tenismena din Romania care atinge sferturile de la Roland Garros in ultimii 12 ani, invata comentarii pentru Bac in pauzele dintre meciuri. La Paris a fost incurajata de tripleta Ruzici-Nastase-Tiriac, iar la Las Vegas se pregateste cu mentorul lui Agassi.
Dupa 12 ani, o jucatoare de tenis din Romania, Sorana Carstea, reuseste sa atinga sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

In varsta de numai 19 ani, Sorana a reusit un rezultat de exceptie in optimi, unde a invins-o, scor 3-6, 6-0, 9-7, pe numarul 5 mondial, sarboaica Jelena Jankovic. Adversara din sferturi a Soranei va fi australianca Samantha Stosur.

Cap de serie numarul 30, Stosur le-a eliminat, anul acesta, la Roland Garros pe Francesca Schiavone, Yanina Wickmayer, Elena Dementieva (a patra favorita a turneului) si pe Virginie Razzano. Daca Sorana a inceput tenisul la 4 ani, Stosur a pus prima oara mana pe racheta la 8 ani.

Si totusi, cele doua jucatoare au un punct comun: idolul lor este nemtoaica Steffi Graf.

- Felicitari, Sorana! Ai reusit sa elimini doua jucatoare din Top 10. Cum te simti?

Extraordinar, sunt foarte multumita de jocul meu de pana acum. Sper sa continui in aceeasi maniera.

- Esti deja “nasa” sarboaicei Jelena Jankovic, pe care ai invins-o pentru a doua oara.

Sigur, se poate spune si asa. Conditiile insa au fost total diferite. Spre deosebire de meciul de anul trecut din Fed Cup, acum ne-am infruntat intr-un turneu de Grand Slam. Eu eram pentru prima oara in optimi, pe cand ea este o veterana a acestor faze. Mai mult, suprafata de-aici, zgura, era specialitatea ei. Ma bucur ca am reusit sa stau tare pana la sfarsit si sa o inving.

- Care crezi ca au fost atuurile tale in meciul cu Jankovic?

Agresivitatea in teren si faptul ca tot timpul am incercat sa preiau conducerea. In momentele-cheie am reusit sa fiu peste ea.

- Stai foarte bine la capitolul psihic. Desi ai fost condusa la un moment dat, in primul set, cu 4-0, ai reusit sa revii si sa castigi. Faci o pregatire speciala in acest sens?

Fac doar o pregatire de baza, nimic special. Spre deosebire de anii trecuti insa, sunt mult mai matura din punct de vedere psihic. Am inteles ca trebuie sa am mai multa rabdare cu mine. Acum iau victoriile si infrangerile ca atare. Inainte eram mult mai grabita, voiam tot timpul sa castig. Acum insa am invatat ca trebuie sa joc fiecare minge, fara sa ma mai gandesc la urmatoarea. Mi-am gasit linistea pe teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.