Sport 3 Iunie 2009 19:23
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, le va inmana miercuri, de la ora 16:00, lui Mircea Lucescu si Razvan Rat distinctiile pe care acestia le-au primit dupa castigarea Cupei UEFA cu Sahtior Donetk
Ceremonia de inmanare a distintiilor va avea loc miercuri la Palatul Cotroceni, iar la ea va participa si Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, informeaza NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a semnat la data de 22 mai Decretul privind conferirea Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, anternorului echipei Sahtior Donetk-Ucraina, Mircea Lucescu, si Ordinului "Meritul Sportiv" clasa a III-a fotbalistului Razvan Rat, pentru castigarea Cupei UEFA.

Seful statului l-a decorat pe antrenorul Mircea Lucescu in semn de "inalta apreciere a intregii activitati fotbalistice si a performantelor obtinute ca antrenor, incununate prin castigarea Cupei UEFA 2009, in finala de la Istanbul", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. De asemenea, Traian Basescu l-a decorat pe Razvan Rat, fotbalist la echipa Sahtior Donetk, pentru "intreaga activitate sportiva si pentru performantele obtinute ca fotbalist, incununate prin castigarea Cupei UEFA 2009".

Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, la care Razvan Rat a fost integralist, a invins pe Werder Bremen, in finala Cupei UEFA, cu 2-1, dupa prelungiri, si a castigat asfel primul trofeu european din istoria clubului. Partida s-a disputat pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.