Sport 3 Iunie 2009 17:50
Comitetul Executiv al FRF a decis ca incepand cu sezonul 2009-2010 cluburile din Liga I sa inscrie in raportul de joc al fiecarui meci minim 8 jucatori de cetatenie romana sau formati la nivel national
Regula se aplica si pentru restul echipelor din fotbalul romanesc, la toate nivelurile de competitii, astfel incat formatiile de liga a II-a trebuie sa aiba minim 10 romani, iar cele din liga a III-a minim 12. Aceeasi regula va fi aplicata si pentru competitiile de juniori sau pentru cele de fotbal in sala. Prin jucator format la nivel national se intelege un fotbalist care, indiferent de cetatenie, a figurat ca legitimat sau a participat la competitii pentru un club timp ce minin 3 ani intre 15 si 21 de ani, informeaza NewsIn.

O alta masura importanta a fost cea a interzicerii cesionarii dreptului de participare in competitii unei alte echipe, precum si orice alt mecanism juridic cum ar fi comasarea unor echipe sau fuziunea de orice fel. Astfel, o echipa nu va putea castiga un drept pe care nu l-a obtinut pe teren in cazul in care vrea sa se uneasca cu un alt club.

Printre altele, s-a mai aprobat masura prin care organismele jurisdictionale, in speta comisiile de litigiu, sa ajunga din sezonul urmator de la FRF la LPF. Aceste organisme se vor ocupa de solutionarea litigiilor si cauzelor disciplinare in care sunt angrenate exclusiv cluburile din Liga I.
CEx al FRF a mai decis ca un club sa nu isi mai poata schimba sediul social in alta localitate decat aceea declarata cu ocazia afilierii, dar si ca la meciurile de baraj pentru promovarea din Liga a IV-a in Liga a III-a, echipele sa foloseasca minim 2 juniori in acelasi timp.

Membrii Comitetului Executiv au aprobat modificarea si completarea Regulamentului Disciplinar al FRF pentru noul sezon, precum si a Regulamentului Privind Statutul Jucatorului, a celui pentru fotbalului in sala, dar si a celui ce reglementeaza activitatea agentilor de jucatori. S-a aprobat contractul noului selectioner al echipei nationale de fotbal in sala, Tomas Aquinto Rivera Amoros, iar membrii CEx au fost informati si cu privire la modul in care a mers procesul de licentiere al cluburilor pentru noul sezon.

Sedinta Comitetului Exectiv al FRF a avut loc luni, la Centrul Sportiv de la Mogosoaia, eveniment la acre a participat si presedintele Mircea Sandu. Inaintea de reunirea echipei nationale a Romaniei, membrii CEx au discutat si cu noul selectioner, Razvan Lucescu, despre obiectivele acestuia trecute in contractul sau. Urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv va avea loc luni, 8 iunie, la sediul FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.