Sport 3 Iunie 2009 16:08
Finantatorul Rapidului, George Copos, a declarat, marti, pe blogul sau, ca este nemultumit de atitudinea neprofesionista a unor jucatori, care, desi erau platiti foarte bine, aveau o viata extrasportiva nepotrivita, petrecandu-si mult timp prin cluburi.
"Prevad ca vor fi destui care vor privi cu jind catre Rapid, unde, de bine de rau, sunt in vigoare unele dintre cele mai consistente contracte din fotbalul romanesc, contracte care, cu toate necazurile crizei, au fost respectate, in ciuda plangerilor false ale unora care s-au tot vaitat de-a lungul campionatului, ca 'George Copos nu ne da bani', desi incasau constant sume grase fara prea mari performante, sume pe care, imediat ce le incasau, unii se grabeau sa le 'investeasca' prin cluburi, uitand de obligatiile impuse de viata sportiva", a spus George Copos, potrivit NewsIn.

Copos a explicat si de ce nu este de acord cu un curent de opinie care il indica pe acesta drept principal responsabil pentru situatia financiara de la Rapid: "In conditiile prezente, a face risipa de resurse, indiferent ca este vorba de oameni, de bani, de timp sau de materiale, este o adevarata crima. Cei care dispretuiesc cumpatarea si chibzuinta sunt niste sinucigasi inconstienti care ii trag si pe alt ii in groapa dupa ei. Nu va fi o mare surpriza sa se constate ca, adevarata drama economica a verii nu va fi la Rapid, ci la Dinamo, in perspectiva in care ei nu vor deveni campioni".

"A trecut vremea 'baietilor buni' si a 'baietilor destepti' care incaseaza bani doar pentru ca stiu sa se prefaca intr-un mod convingator atunci cand este vorba de munca. Atat in sport, cat si in intreaga economie, performanta, creativitatea si productivitatea sunt cele care produc bunastare. Cine este performant trebuie rasplatit pe masura, cine nu, trebuie sa-si ia gandul de la salarii substantiale si prime grase platite pentru mimarea competit iei", a fost semnalul de alarma pe care Copos l-a tras in ceea ce priveste modul in care se va face performanta la Rapid.

In incheiere, finantatorul rapidistilor preconizeaza ca viata sportiva si implicit unele cluburi de fotbal vor fi afectate de criza financiara la nivel mondial: "Mi se pare cel putin superficiala si daunatoare atitudinea celor care, in virtutea inertiei, continua sa imbratiseze sau sa accepte opinia preconceputa conform careia Rapidul este singurul club din Romania care are probleme la bani. Daca nu ne trezim la timp, vom plati din greu, criza nu iarta pe nimeni si nu are nici simpatii fotbalistice! Criza mondiala va produce schimbari fundamentale in economia planetei, iar aceste prefaceri vor afecta si cluburile de fotbal".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.