Sport 1 Iunie 2009 22:46
Unirea Urziceni va castiga titlul de campioana si matematic, pentru prima oara in istorie, ca urmare a succesului obtinut la Timisoara si a esecului rivalei Dinamo de pe teren propriu cu FC Brasov, in cazul in care formatia banateana nu isi va primi inapoi cele sase puncte de la TAS.
Dupa succesul cu FC Timisoara, scor 2-1, Unirea Urziceni a ajuns la 69 de puncte cu doar o etapa inainte de final, in timp ce pe pozitia secunda se claseaza Dinamo, cu 65 de puncte, dar care nu mai are nicio sansa, informeaza NewsIn.

Podiumul este completat de FC Timisoara, cu 61 de puncte, insa pe 5 iunie banatenii asteapta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane in privinta depunctarii de sase puncte, ca urmare a scandalului cu palmaresul.

In cazul unui raspuns pozitiv, banatenii s-ar apropia la doar doua puncte de Urziceni ar deveni campioni cu o victorie pe terenul celor de la FC Brasov, coroborata cu esecul Unirii impotriva Stelei.

In cazul in care Unirea ar remiza cu Steaua, iar Timisoara isi va primi cele sase puncte si va reusi sa castige cu FC Brasov, gruparea antrenata de Dan Petrescu ar lua titlul datorita meciurilor directe, 1-1 pe teren propriu si 2-1 in deplasare.

Dan Petrescu: "A fost o victorie senzationala, stiu sigur ca vom fi in Liga Campionilor"

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat ca victoria echipei sale cu FC Timisoara este senzationala, dar pastreaza rezerve in privinta titlului pana la aflarea deciziei TAS in cazul depunctarii gruparii banatene, transmmite corespondentul NewsIn.

"Am obtiut o victorie senzationala, extraordinar de grea. Inca mai sunt putin precaut. Daca Timisoara va primi joi seara punctele, nu putem inca sa sarbatorim. Daca nu va primi, vom incepe sarbatoarea, avem nevoie de un egal cu Steaua. Trebuie sa aratam ca o campioana la ultimul meci. Nu pot sa ma bucur acum 100%. Eu am trecut prin multe la viata mea. Deocamdata stiu sigur ca vom fi in Liga Campionilor", a declarat duminica seara Dan Petrescu.

"Stiam ca Timisoara va ceda pe final, dar mi-a fost teama de Gigel Bucur, care se stie, da gol din orice ocazie. Pe final ne-am jucat cu ocaziile si era sa ne coste. Daca Timisoara va primi punctele ne asteapta un meci pe viata si pe moarte cu Steaua, care are nevoie de victorie sau macar de un egal", a mai comentat antrenorul liderului.

Mircea Rednic: 'Nu are rost sa vorbim de plecarea mea, vom discuta dupa meciul cu FC Arges'


Mircea Rednic a declarat, duminica, dupa ce Dinamo a pierdut orice sansa la titlu, ca nu ia momentan in calcul plecarea de la gruparea din Stefan cel Mare, urmand sa aiba o discutie lamuritoare cu actionarii imediat dupa ultima etapa, cu FC Arges.
"Nu e usor sa vorbesc dupa o infrangere acasaa, toti suntem de vina. FC Brasov ne-a dat o lectie de fotbal si ambitie. Nu are rost sa vorbim de plecarea mea, vom discuta dupa meciul cu FC Arges. Mai sunt 10 zile pana atunci si vom trage o linie dupa. E normal sa aiba loc o sedinta, dar eu mai am contract cu Dinamo pe inca un an si nu vreau sa vorbesc despre asa ceva momentan", a spus Rednic.

Acesta s-a aratat indignat si de atacurile actionarilor la adresa mai multor jucatori din ultima perioada. "M-au deranjat declaratiile lor pentru ca nu trebuiau sa aiba loc. Au aparut si zvonuri ca nu ne-am antrenat in ultimele trei zile, dar nu e nimic adevarat. Cat despre declaratia domnului Turcu, nu e prima data cand spune asa ceva. Ce sa plec in Belgia? Trebuie sa fim impreuna si la bine, si la greu, nu ma intereseaza ce zice acum", a opinat antrenorul.

Suporterii dinamovisti au incercat sa intre la vestiare peste jucatori dupa esecul cu FC Brasov

Aproximativ 200 de suporteri ai lui Dinamo, nervosi dupa ratarea titlului de campioana, au incercat sa intre la vestiare peste jucatorii lui Mircea Rednic, imediat dupa finalul partidei de pe teren propriu cu FC Brasov, pierduta, scor 0-2.

Fanii au fost opriti de fortele de ordine in parcarea de la tribuna a doua, acolo unde sunt vestiarele, iar intre cele doua parti au izbucnit un conflict. Ultrasii au ripostat cu pietre, dintre care unele au fost aruncate si in autocarul ros-albilor, insa in cele din urma au fost dispersati si scosi in afara arenei.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.