Radoi sustine ca Piturca i-a dat voie sa plece de la lot, dupa ce selectionerul afirmase contrariul

Mirel Radoi si-a prezentat propria versiune ieri, la Comisia de Disciplina a FRF, care-l judeca in baza plangerii depuse de selectionerul Victor Piturca, dupa ce acesta l-a reclamat ca ar fi parasit fara aprobare cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale. Stelistul, care fusese consultat de medicul Pompiliu Popescu si declarat recuperabil pana la ora jocului, a parasit lotul cu doar doua ore inainte de plecarea spre Amsterdam, dar sustine ca antrenorul i-a permis acest lucru!

Dupa ce, saptamana trecuta, a fost audiat Piturca, autorul memoriului, ieri a fost chemat "la vorbitor" Radoi. "Imi pare rau ca sunt aici. Ma surprinde acest lucru, pentru ca ma consider nevinovat. Acum nu pot spune nimic. O sa vorbesc dupa ce se pronunta verdictul", a mentionat, la iesire, fundasul stelist.

"Du-te si fa-te bine!"

Radoi a adaugat insa inca o propozitie care, daca se adevereste, schimba complet datele problemei: "Am plecat de la lot cu acordul selectionerului!". Mai mult, fotbalistul a mentionat ca a primit si binecuvantarea tehnicianului: "Domnul Piturca mi-a zis: "Du-te si fa-te bine!"". E o afirmatie care se bate cap in cap cu cea a lui Piturca, acesta sustinand, in memoriu, ca Radoi a plecat de la lot fara sa spuna nimanui!

Doua rapoarte medicale contradictorii

Forul prezidat de Doru Viorel Ursu a amanat pronuntarea pentru vineri. Este inca un semn ca asupra comisiei se exercita presiuni. In mod normal, Comisia de Disciplina are nevoie de o singura sedinta pentru a se pronunta intr-un caz. De data aceasta, "dosarul Radoi" a fost amanat deja de doua ori! "Sper ca, la urmatoarea sedinta, sa ne putem, in sfarsit, pronunta", s-a marginit sa declare, la final, Doru Viorel Ursu. Membrii comisiei au oferit doua motive oficiale pentru noua amanare. Pe de o parte, Steaua ar intentiona sa mai adauge niste documente la dosar. Pe de alta, s-a constatat o neconcordanta intre autorul memoriului (Piturca) si semnatarul acestuia ("secundul" Apolzan). In plus, Comisia de Disciplina a primit si doua rapoarte medicale: unul semnat de Pompiliu Popescu, doctorul nationalei, in care se spunea ca jucatorul poate juca la Rotterdam o parte din meci, si un altul semnat de specialisti ai clinicii din Bologna (adus de Steaua), document care mentiona ca jucatorul are nevoie de doua luni de pauza!

Precedent

Primele tentative de a influenta comisia au aparut saptamana trecuta, imediat dupa ce s-a aflat ca Piturca i-a facut memoriu lui Radoi. "Daca federatia vrea razboi cu mine, il va avea! Sa nu-mi suspende jucatorul, ca vad ei ce se intampla!", a amenintat atunci Gigi Becali, patronul "ros-albastrilor". De partea latifundiarului se afla, la fel ca si anul trecut, Dumitru Dragomir, seful LPF. Conform regulamentelor interne in vigoare, un fotbalist care refuza sa evolueze pentru nationala poate fi sanctionat cu pana la opt etape suspendare. In februarie 2004, Comisia de Disciplina - care pe atunci se afla in custodia LPF - i-a absolvit pe Dorinel Munteanu, Mirel Radoi, Nicolae Dica si Florentin Dumitru (in acel moment antrenor la Steaua) sa se prezinte la nationala. Jucatorii au primit atunci doar avertismente si amenzi in valoare totala de 200 de milioane de lei.

Fara credibilitate

Pe de alta parte, daca se dovedeste ca jucatorul a avut dreptate, iar Piturca a mintit, acest lucru il descalifica definitiv, ca om, pedagog si antrenor, pe selectionerul nationalei. Daca Radoi l-a informat pe Piti si a primit aprobarea acestuia, atunci memoriul depus de antrenor nu ar insemna decat o razbunare meschina, de om marunt.

Cel mai grav pentru eroii acestei povesti este ca nici unul, nici celalalt nu prezinta credibilitate. Despre Radoi se stie ca are lacune de educatie si ca a luat-o razna dupa ce s-a apropiat de Gigi Becali. Piturca e si el o "celebritate" in domeniu, gestul de anul trecut, cand nu si-a lasat jucatorii la lot pentru a-l lovi pe selectionerul in exercitiu, Anghel Iordanescu, spunand totul despre corectitudinea sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.