Una dintre cele mai bune jucatoare ale nationalei Romaniei de handbal feminin, Carmen Amariei Lungu (castigatoare a Ligii Campionilor cu echipa daneza Slagelse FH), a anuntat ca nu va mai veni la lot cat timp antrenor este Gheorghe Tadici.

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei s-a calificat la Campionatul Mondial din Rusia. Tricolorele si-au asigurat biletele pentru Mondiale inca din partida tur a barajului, din Cehia, cand au invins cu scorul de 37-29. Astfel ca mansa a doua a fost una relexanta, pe care romancele au castigat-o la pas (27-21). Bucuria calificarii a fost umbrita insa de anuntul handbalistei Carmen Amariei Lungu, care a decis sa nu mai raspunda la covocari atata timp cat Gheorghe Tadici este la conducerea tehnica a nationalei. "Spun doar atat: razbunarea este arma prostului. Urez succes echipei Romaniei la Campionatul Mondial de handbal din Rusia. Nu voi mai veni la nationala atata timp cat antrenor este Gheorghe Tadici. Cu Dumitru Musi (n.r. - antrenorul secund al echipei nationale) nu am nimic de impartit", a declarat Carmen Amariei Lungu.

Conflictul dintre handbalista si Tadici a pornit de la faptul ca antrenorul i-a cerut lui Amariei sa joace returul cu Cehia in faza defensiva. Potrivit lui Tadici, jucatoarea a acceptat sa intre pe teren incepand cu minutul 45. "O apreciez pe Lungu ca jucatoare si o sa respect decizia ei. Dar eu, cat timp voi fi antrenor, la orice echipa, nu voi tolera abaterea de la disciplina. Romania are sansa sa obtina o performanta buna la Campionatul Mondial", a spus Tadici.

Referitor la acest conflict, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca nu jucatoarele sunt cele care iau decizii la echipa nationala. "La nationala, convocarile si banca tehnica nu le fac jucatoarele. Lungu nu este o vedeta, este o vedeta in devenire. Nu Lungu a castigat Liga Campionilor, ci echipa la care ea este una dintre cele 14 jucatoare. O sa discutam cat de curand ceea ce s-a intamplat. Daca echipa Romaniei este mai slaba fara Lungu? Ce, nationala de fotbal a fost mai slaba fara Mutu sau o sa fie mai slaba fara Radoi? E timpul ca cele trei generatii de campioane mondiale si europene la tineret sa obtina o performanta si la nivelul echipei de senioare", a spus Gatu.

Tricolorii au ratat calificarea

La masculin, echipa Romaniei nu a reusit sa fructifice avantajul din tur (26-25), fiind invinsa de Serbia-Muntenegru cu 35-25. Astfel tricolorii au ratat calificarea la Campionatul European din 2006, din Elvetia. Cea mai mica diferenta de scor s-a inregistrat in minutul 40, cand jucatorii romani s-au apropiat la trei goluri (21-18). Insa momentul din debutul reprizei secunde din tur s-a repetat, tricolorii nereusind sa marcheze timp de 10 minute, oferind ocazia sarbilor sa se distanteze la 11 goluri. Pana la urma a fost 35-25, scor care ne face sa mai asteptam pana sa ajungem din nou la un turneu final. Cei mai buni marcatori ai echipei Romaniei au fost Alin Sania (7 goluri), Alexandru Dimache (6) si Laurentiu Toma (5).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.