In ziua a doua a Cupei Confederatiilor, o mezina a Cupei Mondiale pentru anii impari, Brazilia a defilat in pas de samba in fata marii campioane a Europei, selectionata Greciei.

Chiar daca lipsiti de aportul lui Ronaldo, plecat prematur in vacanta, brazilienii au etalat o echipa de vis. Cu Adriano si Robinho, noua stea a fotbalului brazilian, in mare verva, secondati de Kaka si Ronaldinho, selectionata cariocas a pasit ca prin parc prin pragmaticul bloc defensiv imaginat de Otto Rehhagel la Euro 2004. Adriano a inscris cu un sut senzational de la 30 de metri, tanarul Robinho, curtat de Real Madrid a dublat avansul pentru ca Juninho sa inchida tabela la 3-0 in ultimele minute ale intalnirii printr-o lovitura libera magistral executata. Echipa elena a parut o ramasita, frustrata de neplata indemnizatiilor pentru castigarea trofeului european, a echipei care redefinea canoanele fotbalului actual in urma cu un an. Grecia se afla intr-o evidenta scadere de turatie, o revenire la realitate din visul miraculos din Portugalia. Se afla pe locul 3 in grupa de calificare pentru mondialele de anul viitor si perspectivele nu par deloc optimiste.

Cat despre nationala cariocas aceasta este ca si calificata la mondiale si a trecut usor peste socul provocat de infrangerea in fata Argentinei de saptamana trecuta.

Cele doua echipe s-ar putea intalni in fazele avansate ale Cupei Confederatiei, fiind favoritele clare ale competitiei. Argentina a jucat frumos in primul meci al Cupei Confederatiilor, dar a invis la limita cu 2-1 pe reprezentativa Tunisiei. Revenind la Brazilia, selectionerul Carlos Alberto Parreira are o singura mare durere de cap: cu cine sa inceapa titular in atac, avand la dispozitie cel putin cinci atacanti de clasa mondiala.

In celelalte partide ale competitiei desfasurate in Germania, echipa gazda a depasit fara a straluci pe Australia cu 4-3, iar Mexic a invins cu 2-1 reprezentativa Japoniei. Din cele doua grupe de cate patru echipe se califica primele doua, prima clasata urmand sa joace cu a doua clasata din cealalta grupa in semifinale. Echipele invinse vor disputa finala mica care va stabili cea de-a treia ocupanta a podiumului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.