Sport 5 Mai 2009 00:06
Liderul Ligii I joaca azi la Galati cu al treilea portar, o linie defensiva improvizata, din care lipseste Tamas, si un atac fragil, fara Marius Niculae.
Cristalizat in patru zone distincte, campionatul isi deruleaza cu o repeziciune obositoare etapele de primavara. Pustii Craiovei au aratat ca resimt din plin aglomeratia de meciuri de pe final de sezon si au ratat la Targu-Jiu, in ultimul meci al etapei a 28-a, sansa de a depasi pe Steaua si pe CFR Cluj in clasament.

Dominati si infranti cu 0-1, craiovenii raman sa tremure pentru locurile de Europa League, iar patronul Adrian Mititelu recunoaste: "Nici noi nu am aratat ca o echipa de cupe europene. Suntem pe o panta descendenta, suntem in scadere de forma“. In acelasi segment, de Europa League, in care se gaseste Craiova, Steaua deschide azi runda a 29-a.

Afiseaza un riscant interes formal pentru jocul de la Buzau, fiind de fapt cu gandul la derby-ul de vineri cu Dinamo. Astfel, Marius Lacatus isi permite chiar sa menajeze din titulari, Dorin Goian fiind unul dintre cei care se antreneaza direct pentru meciul cu "cainii“.

In segmentul imediat superior Stelei, cel de Champions League, Dinamo isi pierde din combatanti cu fiecare etapa ce se scurge si nu reuseste sa ia o optiune relevanta pentru titlu nici dupa victorii. Marti joaca la Galati, iar Mircea Rednic se afla intr-o situatie disperata la nivelul portarilor si al fundasilor centrali. Tamas, Izvoranu, Ze Diabate si Blay nu vor putea fi folositi, iar Lucian Goian si Bruno Simao sunt la un cartonas galben de a fi suspendati pentru jocul cu Steaua.

Dupa Lobont, alb-rosii l-au pierdut si pe Dolha, iar cum Matache a incasat patru goluri in meciul de cupa, oficialii din Stefan cel Mare s-au orientat rapid spre doi portari liberi de contract. Astfel s-au indreptat spre letonul Alexandr Kolinko (34 ani), ultima oara la Rubin Kazan, si sarbul Igor Kojic (22 ani), caruia Hajduk Belgrad nu i-a mai prelungit intelegerea. Dat fiind timpul foarte scurt pana la meciul de la Galati, in poarta va fi trimis totusi Florin Matache.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.